Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šodien aizvada Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa pusfināla trešo spēli, izbraukumā tiekoties ar Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo".

Mačs Minskā sāksies plkst.18.

Abu komandu pirmajā mačā Rīgā trešdien Rīgas "Dinamo" tika pie graujošas uzvaras ar 7:2, bet otrajā cīņā ceturtdien bija pārāka ar 7:4, sērijā izvirzoties vadībā ar 2-0.

Šī sērija risināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, bet tajā nebūs vairāk par četriem mačiem. Ja pēc četriem mačiem rezultāts būs neizšķirts 2-2, sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

Ja sērijā būs nepieciešams ceturtais mačs, tas otrdien atkal notiks Minskā.

Šajās cīņās Latvijas klubam nepalīdzēs tā kapteinis Mārtiņš Karsums, kurš iepriekšējā mačā ceturtdien Rīgā iedzīvojās kājas muskuļa sastiepumā.

Uz izbraukumu Minskā Latvijas klubs devies 21 spēlētāja sastāvā. Līdzi paņemti divi vārtsargi - Māris Jučers un Mīkaels Telkvists; septiņi aizsargi - Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Arvīds Reķis un Jēkabs Rēdlihs; kā arī 12 uzbrucēji - Pols Šekura, Miks Indrašis, Džeimijs Džonsons, Andris Džeriņš, Gints Meija, Roberts Bukarts, Vitālijs Pavlovs, Juris Upītis, Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs, Raitis Ivanāns un Elvijs Biezais.



Zīmīgi, ka tieši šīm abām komandām šosezon KHL čempionātā savā starpā nācās spēkoties četras reizes, kamēr ar pārējām vienībām tās aizvadīja tikai pa diviem mačiem. Šajos četros mačos vienības uzvaras un zaudējumus dalījušas uz pusēm.

KHL regulārajā čempionātā Minskas "Dinamo" ar 71 punktu 52 spēlēs ieņēma desmito vietu un vien par diviem punktiem atpalika no Gagarina kausa robežas, bet Rīgas "Dinamo" ar 51 punktu palika pēdējā, 14.pozīcijā.

Līdz ar to rīdzinieki Cerību kausu sāka no kvalifikācijas kārtas, kurā pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo", bet pēc tam arī ceturtdaļfinālā izšķirošās spēles "bullīšos" pieveica Doņeckas "Donbass" hokejistus ar latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli sastāvā. Savukārt Minskas "Dinamo" Cerību kausa ceturtdaļfinālā ar 3-0 pieveica Maskavas "Spartak".

Turnīra finālā šī pāra uzvarētāji sacentīsies ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" vai Habarovskas "Amur" komandu. Šajā duelī pēc trim mačiem vadībā ar 2-1 ir "Amur" hokejisti.

Kā ziņots, Cerību kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!