Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", turpinot astoņu mājas spēļu sēriju, šodien uzņem spēcīgo Somijas komandu Helsinku "Jokerit", ko līdz šim vēl nav izdevies pieveikt.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. Tiešraidē to translēs televīzijas kanāli TV6, "Viasat Sport Baltic" un TV5.

Rīgas "Dinamo" komanda uzvarējusi pirmajās četrās mājas spēļu sērijas mačos - 4:1 pret Minskas "Dinamo", 3:1 pret spēcīgo Maskavas "Dinamo" vienību, ko pārstāv Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums, bet trenē Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, 1:0 pēcspēles metienos pret Baratislavas "Slovan" un 4:2 pret spēcīgo Sanktpēterburgas SKA vienību.

Četras uzvaras pēc kārtas Rīgas "Dinamo" komanda izcīnījusi pirmoreiz šosezon.

Mājas spēļu sēriju Rīgas "Dinamo" turpinās līdz 1.decembrim, bet nākamajā mačā rīdzinieki piektdien samēros spēkus ar līgas pastarīti Habarovskas "Amur".

Pirmoreiz šosezon Rīgas "Dinamo" ar "Jokerit" tikās 29.septembrī Helsinkos, kad "Dinamo" komanda zaudēja ar 2:3, izšķirošo ripu savos vārtos ielaižot 26 sekundes pirms cīņas beigām. Savukārt 15.oktobrī Helsinkos mājinieki bija pārāki ar 5:2.

Pagājušajā nedēļā "Dinamo" komanda papildināja sastāvu ar kanādiešu vārtsargu Džefu Delorjēru, kurš savas karjeras laikā aizvadījis 62 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Rīgas "Dinamo" komandā šosezon jau ir divi spēcīgi vārtsargi - otro sezonu aizvada čehs Jakubs Sedlāčeks, bet vasarā vienībai pievienojās arī Edgars Masaļskis, kurš nav spējis uzvarēt cīņā par pamatvārtsarga vietu.

Kopš 31.oktobra rīdziniekiem traumas dēļ nav palīdzējis krievu uzbrucējs Pjotrs Sčastļivijs. Tāpat iepriekš "Dinamo" nosūtīja uzbrucēju Juri Upīti uz vienības fārmklubu "Liepāja", kas sacenšas Latvijas čempionātā, bet vismaz šajā mačā vēl vienībai savainojuma dēļ nepalīdzēs uzbrucējs Kaspars Saulietis.

"Jokerit" komanda savu debijas sezonu KHL aizvada ļoti sekmīgi un šomēnes sešās spēlēs tikusi pie piecām uzvarām.

Pagājušās nedēļas beigās vienību negaidīti atstāja pieredzējušais aizsargs Jere Karalahti. Šosezon KHL viņš 22 spēlēs guva vienus vārtus un izpildīja deviņas rezultatīvas piespēles, bet karjeru turpinās Zviedrijas komandā Jenšēpingas HV-71.

Pašlaik Rīgas "Dinamo" ar 37 punktiem 31 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem priekšpēdējo, 13.vietu, no labāko astoņnieka atpaliekot par sešiem punktiem.

Tikmēr "Jokerit" ar 66 punktiem 33 mačos atrodas konferences un visas līgas trešajā pozīcijā, atpaliekot vien no Maskavas CSKA un SKA vienībām.

Rīgas kluba vadība iepriekš komandas sniegumu sezonas ievadā novērtēja kā neapmierinošu, ar šādu pašu vērtējumu atkārtoti klajā nākot arī aizpagājušajā nedēļā.

Starpsezona Rīgas "Dinamo" nometnē tika aizvadīta lielā neziņā, jo komanda, pēc padomes priekšsēdētāja Jura Savicka teiktā, tikai oktobra vidū esot atradusi jaunu ģenerālsponsoru pēc līdzšinējā galvenā naudas devēja gāzes kompānijas "Itera" aiziešanas un spējusi norēķināties ar hokejistiem.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam salīdzinājumā ar pagājušo sezonu paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz nākamā gada 24.februārim. Tā gaitā savā divīzijā komandas savā starpā tiksies četras reizes, divas reizes katra komanda spēlēs ar konferences otras divīzijas vienībām, savukārt ar otras konferences komandām sezonas gaitā aizvadīs tikai vienu spēli. Papildus tam katra komanda vēl četras spēles aizvadīs ar savas divīzijas vienībām, pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi mudinošiem apsvērumiem, kā arī četras reizes tiksies ar otras konferences pārstāvjiem, arī šeit pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi veicinošiem apsvērumiem.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji. Šosezon tikusi likvidēta iepriekš divreiz aizvadītā Cerības kausa izcīņa, kurā sacentās Gagarina kausā neiekļuvušie klubi.

Rīgas "Dinamo" iepriekš aizvadīja vienu no veiksmīgākajām KHL sezonām savā vēsturē, regulāro turnīru noslēdzot Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzīstot "Donbass" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!