Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" trešajā četru mājas spēļu sērijas mačā šodien uzņem Hantimansijskas "Jugra", kas zaudējusi jau deviņas spēles pēc kārtas.

Cīņa "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17. Tiešraidē spēli varēs redzēt kanālā TV6.

Kā zināms, pirmajā šīs mājas spēļu sērijā trešdien pēcspēles metienos ar 3:2 tika apspēlēta viena no šīs sezonas labākajām KHL vienībām Astanas "Baris" no Kazahstānas, savukārt pēc tam ar 3:1 tika apspēlēta arī šīs sezonas neveiksminiece Omskas "Avangard".

Mačā pret "Baris" potītes lūzumā iedzīvojās uzbrucējs Gints Meija, kurš Rīgas "Dinamo" komandai nevarēs palīdzēt aptuveni divus mēnešus.

Sagaidāms, ka šajā un tuvākajās spēlēs rīdziniekiem vēl nepalīdzēs iepriekšējos mačos traumētie aizsargs Rodrigo Laviņš un uzbrucējs Andris Džeriņš. Tāpat komandai, visticamāk, līdz pat sezonas beigām nevarēs palīdzēt aizsargs Oskars Cibuļskis.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Latvijas komandas sastāvu papildināja aizsargs Jēkabs Rēdlihs, kuram tā ir atgriešanās vienībā. Cīņā pret "Avangard" viņš vēl nepiedalījās, bet nav zināms, vai hokejists dosies laukumā šodien.

Šo mājas spēļu sēriju Rīgas "Dinamo" noslēgs otrdien, kad tiksies ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejistiem, noslēdzot regulārā čempionāta pirmo spēļu apli. Savukārt pēc tam "Dinamo" hokejisti ar šīm četrām komandām tiksies jau izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 50 punktiem 25 spēlēs ieņem salīdzinoši stabilu Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu, tikai par diviem punktiem atpaliekot no otrajā vietā esošās Maskavas "Dinamo", kas turklāt aizvadījusi par vienu maču vairāk.

Savukārt "Avangard" vienība ar 27 punktiem 25 mačos atrodas Austrumu konferences kopvērtējuma 11.vietā. Komanda piedzīvojusi jau deviņus zaudējumus pēc kaŗtas, bet pēdējo uzvaru guva tieši pirms mēneša - 17.oktobrī -, kad ar 3:2 apspēlēja līgas jaunpienācēju Vladivostokas "Admiral".

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!