Foto: F64

Sestdien no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas izstājās Rīgas "Dinamo", kas līdz ar to noslēdza savu ceturto sezonu šajā līgā.

Piedāvājam fotogrāfijās atskatīties uz "Dinamo" aizvadīto sezonu, kas komandai izvērtās kā "jautrajos kalniņos" – pēc kāpuma nāca kritiens, veiksmes mijās ar neveiksmēm...

Rīgas 'Dinamo' miegainā ieskriešanās

Sākums komandai iznāca ļoti miegains – sliktākais līdzšinējo KHL sezonu laikā.

Ilgu laiku komanda atradās ārpus labāko astotnieka Rietumu konferencē, tomēr jau tad portāla "Delfi" aptaujātie eksperti atzina, ka tas ir tikai sezonas sākums un "trauksmes zvanus nevajag zvanīt".

"Dinamo" lēnām savu sniegumu sāka uzlabot, "apetīti uzlaboja" arī prezentējot savu ēdienkarti, un novembra sākumā, kad KHL bija pirmā pauze saistībā ar valstsvienību spēlēm, rīdzinieki bija jau labāko astotniekā.


Rīgas 'Dinamo' uzņem apgriezienus

Pirmā pauze Rīgas "Dinamo" nāca par labu, jo acīmredzami uzlabojās komandas kopējais sniegums un arī galvenā trenera Pekas Rautakallio iestrādes sāka izpausties uz ledus.

Novembra otrajā pusē "Dinamo" izcīnīja piecas uzvaras pēc kārtas un tikai mēneša pēdējā spēlē piedzīvoja zaudējumu, pārtraucot uzvaru sēriju. Arī decembrī komanda turpināja diezgan stabili krāt punktus, lai gan uzvaras vairs nebija tik bieži, tomēr jau 2011.gada nogalē varēja prognozēt, kad rīdziniekiem nevajadzētu būt problēmām ar iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.


Rīgas 'Dinamo' izrāda sevi Davosā

2011.gada nogale Rīgas "Dinamo" bija saspringta, bet arī nozīmīga – komanda debitēja Špenglera kausa izcīņā.

Komanda uz Šveicē notiekošo turnīru devās apņēmīgi un bija vieni no galvenajiem favorītiem. Rīgas "Dinamo" to arī apliecināja jau pirmajās spēlēs, gūdama pārliecinošas uzvaras, tomēr vienīgais "klupiens" sanāca tieši svarīgākajā spēlē – zaudējums finālā...

Janvārī komanda droši soļoja pretī iekļūšanai Gagarina kausā, noskaņojumu uzlaboja Rīgas publikas mīluļa Marsela Hosas atgriešanās Latvijas galvapilsētas komandā un pirms februāra pārtraukuma komanda sev jau praktiski bija garantējusi dalību "play off". Pēdējās regulārā čempionāta spēlēs Rīgas "Dinamo" ne tikai nodrošināja iekļūšanu "play off", bet arī nodrošināja sev septīto vietu Rietumu konferencē, kas ļāva iespēju pirmajā kārtā izvairīties no tikšanās ar "baiso" Sanktpēterburgas SKA.


Sezonas svarīgākā un pēdējā kauja

Lai gan "Dinamo" cīņas Gagarina kausā līdzjutējiem dāvāja daudz prieka, rīdziniekiem otro reizi četros gados neizdevās pārvarēt pirmo kārtu.

Ieguvuši sev pretiniekos Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Rīgas līdzjutēji atviegloti uzelpoja, jo nebija jātiekas ar SKA, kas praktiski nozīmētu bezcerīgu zaudējumu sērijā. Tomēr arī "Torpedo" šķērsli rīdziniekiem neizdevās pārvarēt.

Uzvara otrajā spēlē viesos, pēc tam dramatisma pilnā uzvara Rīgā deva "Dinamo" labas izredzes, tomēr tad zaudējums savā laukumā cerības samazināja. Nākamajos mačos komandas uzvarēja savos laukumos – tas nozīmēja, ka savas laukuma priekšrocības izmantoja "Torpedo", uzvarot sērijā ar 4-3, bet Rīgas "Dinamo" devās atpūtā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!