Foto: LETA

Rīgas "Dinamo", turpinot pēdējo spēļu izbraukuma sēriju pirms gaidāmajām Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē tiekas Kazaņas klubu "Ak Bars" un jau šodien var nodrošināt sev iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

Cīņa sāksies plkst.15. pēc Latvijas laika. Portāls "Delfi" nodrošinās teksta tiešraidi no šā mača.

Rīdzinieki jau šajā mačā var nodrošināt iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā. No devītās vietas īpašnieces Mitišču "Atlant" to šķir 17 punkti, bet abām vienībām regulārajā čempionātā atlicis aizvadīt pa sešiem mačiem. Līdz ar to šo sešu spēļu laikā maksimāli iegūstami ir 18 punkti, bet Rīgas "Dinamo" cīņā pret "Ak Bars" jātiek vismaz pie diviem punktiem, lai bez liekiem jautājumiem kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

Kā zināms, pirmajā no četrām izbraukuma spēļu sērijas cīņām Rīgas "Dinamo" Podoļskā ar rezultātu 2:6 piekāpās vietējam "Vitjaz" klubam, savukārt pēcāk tika pieveikta KHL čempionvienība Maskavas "Dinamo".

Pēc spēles ar "Ak Bars" hokejistiem Rīgas "Dinmao" atlikušajā izbraukuma spēlē tiksies ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, kuras galvenais treneris ir latvietis Pēteris Skudra. Pēc šiem mačiem KHL čempionātā būs pārtraukums, kas saistīts ar Soču olimpiskajām spēlēm. Pēc tām tiks aizvadītas pēdējās trīs regulārā čempionāta mājas spēles un viens izbraukuma mačs.

"Dinamo" treneri šajā izbraukumā līdzi sākotnēji ņēma 28 hokejistus - vārtsargus Mikaelu Telkvistu, Jakubu Sedlāčeku un 17 gadus veco Salvi Balandīnu; aizsargus Arvīdu Reķi, Metu Robinsonu, Georgiju Pujacu, Krišjāni Rēdlihu, Kristapu Sotnieku, Jēkabu Rēdlihu, Rodrigo Laviņu, Mārtiņu Poreju un Edgaru Siksnu; kā arī uzbrucējus Kailu Vilsonu, Lauri Dārziņu, Polu Ščehuru, Marcelu Haščāku, Džeimiju Džonsonu, Miku Indraši, Vitāliju Pavlovu, Aleksandru Ņiživiju, Māri Bičevski, Mārtiņu Cipuli, Andri Džeriņu, Juri Upīti, Gunāru Skvorcovu, Rustamu Begovu, Robertu Bukartu un Deividu Sarkani.

Pēc spēles ar "Vitjaz" Rīgā atgriezās Rodrigo Laviņš un Džeimijs Džonsons, kuri izbraukuma laikā apslima, bet pēc cīņas ar Maskavas "Dinamo" no sastāva savainojuma dēļ izkrita arī Gunārs Skvorcovs. Taču vienībai atlikušajās divās spēlēs pievienojies komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš pirmos divus mačus izlaida veselības rehabilitācijas procedūru dēļ.

Izbraukumā nav devies ceļgala savainojumu guvušais Marcels Hosa, kā arī jau ilgstoši savainojumus ārstējošie Oskars Cibuļskis un Gints Meija.

Desmit janvāra spēlēs "Dinamo" pamīšus tikuši pie piecām uzvarām un pieciem zaudējumiem. Savukārt "Ak Bars" spēlētāji pēdējās sešās spēlēs izcīnījuši trīs panākumus.

Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē 17.septembrī pārāki ar 3:1 Rīgā bija Kazaņas vienības spēlētāji.

"Ak Bars" vienība Austrumu konferences kopvērtējumā ar 49 cīņās iekrātiem 94 punktiem ieņem trešo vietu un jau ir nodrošinājusi dalību izslēgšanas spēlēs.

Savukārt ar 83 punktiem 48 spēlēs Latvijas klubs savas konferences kopvērtējumā atrodas septītajā pozīcijā, bet no ceturtās vietā esošās Oskara Bārtuļa pārstāvētās Ukrainas vienības Doņeckas "Donbass" to šķir vien divi punkti. Tikmēr astotās vietas īpašnieki Jaroslavļas "Lokomotiv" atpaliek par 11.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!