Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien izbraukumā ar rezultātu 2:5 (0:3, 2:0, 0:2) zaudēja Mitišču "Atlant" vienībai.

"Dinamo" rindās precīzi bija Mārtiņš Karsums un Aleksandrs Žirū, bet "Atlant" komandas labā divus vārtus guva Jūnass Andešons, kamēr pa reizei izcēlās Janne Niskala, Aleksejs Mihnovs un Nikolajs Lemtjugovs.

Šajā mačā Rīgas "Dinamo" sastāvā debitēja uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš komandā spēlēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laikā. Viņš maču uzsāka vienā maiņā ar Aleksandru Ņiživiju un Žirū.

Šodienas spēlei nebija pietikti Jēkabs Rēdlihs un Gunārs Skvorcovs, bet vārtus atkal sargāja Mīkaels Telkvists.

Maču "Dinamo" komanda iesāka ļoti neveiksmīgi, mazāk kā pēc divām nospēlētām minūtēm nokļūstot zaudētājos ar 0:1. Pēc ieiešanas zonā un veiklas māņkustības spēcīgs un precīzs metiens vārtu tālajā stūrī padevās Andešonam. Arī turpmākajās minūtēs mājiniekiem piederēja ievērojams teritoriālais pārsvars, kas lika "Dinamo" hokejistiem atkāpties cieši pie saviem vārtiem. Vairākas reizes veiksmīgi spēlē iesaistījās Telkvists, bet pie bīstamiem metieniem "Atlant" pārstāvji tika ar ievērojamu regularitāti.

Trešdaļas vidū īsā laika sprīdī divreiz bīstami pa Staņislava Gaļimova sargātajiem vārtiem meta Miks Indrašis un Krišjānis Rēdlihs, tomēr vārtsargs darbojās pārliecinoši. Arī turpmākajās minūtēs pārsvars piederēja viesiem, kuru rindās izgājienu vienatnē pret pretinieku vārtsargu neizmantoja Andris Džeriņš. "Dinamo" ofensīva beidzās līdz ar Raita Ivanāna noraidījumu 13.minūtē, bet mazliet vēlāk mājinieki izmantoja viena vīra pārsvaru, kad Telkvistu no asa leņķa pārspēja Niskala.

Pēc otrajiem zaudētājiem vārtiem viesi no jauna centās pārvirzīt spēli pretinieku aizsardzības zonā, labā metiena pozīcijā izvirzot Gunti Galviņu, tomēr 17.minūtē rezultāts kļuva jau 3:0 "Atlant" labā, kad pēc pārinieka metiena no zilās līnijas ripu vārtos ar vieglu pieskārienu pārvirzīja Mihnovs.

Jāizceļ, ka pirmās trešdaļas vidū mājinieku vārtos Gaļimova vietā stājās Antons Hudobins.

Otrās trešdaļas 12.sekundē uz noraidīto soliņu devās Guntis Galviņš, tomēr viesi šo mazākumu veiksmīgi izturēja. Salīdzinot ar pirmo trešdaļu, spēles temps bija mazinājies, taču arī šādos apstākļos "Dinamo" hokejisti spēja radīt vārtu gūšanas iespējas. Pēc skaista caurgājiena neprecīzi pa sāncenšu vārtiem meta Ņiživijs, bet mazliet vēlāk labu izdevību neizmantoja arī Mārtiņš Karsums, kura raidītā ripa atsitās pret vārtu pārliktni. Trešdaļas astotajā minūtē muļķīgu noraidījumu pretinieku zonā izpelnījās Žirū, taču arī šoreiz "Dinamo" mazākumu izturēja.

Trešdaļas vidū iespēja spēlēt vairākumā bija arī rīdziniekiem, tomēr vairāk par Galviņa un Oskara Cibuļska metieniem no distances viesi nespēja izveidot. Vēlāk iniciatīva pamazām atkal sāka pāriet mājinieku pusē, kuri vairākas reizes lika visu savu meistarību demonstrēt Telkvistam, tomēr trīs ar pusi minūtes pirms trešdaļas beigām "Dinamo" izdevās vienus vārtus atgūt - pēc viltīga Džeimija Džonsona manevra pretinieku vārtu priekšā netraucēts ripu tīklā raidīja Karsums. Nedaudz vēlāk "Dinamo" izdevās atgūt arī otros vārtus, kad aizvārtē ripu pretiniekam nozaga Ņiživijs, bet Žirū pēc viņa piespēles apmānīja Hudobinu un panāca 2:3.

Trešo trešdaļu Rīgas vienība sāka ļoti pārliecinoši, radot vairākas vārtu gūšanas iespējas. Izlīdzināt rezultātu varēja gan Rēdlihs, gan Sotnieks, gan Žirū, taču allaž pretinieku vārtos veiksmīgi darbojās Hudobins. Nedaudz vēlāk bīstamus metienus atkal veica Sotnieks, Žirū un Ņiživijs, tomēr rezultāts palika nemainīgs.

"Dinamo" pārsvaram nedodot augļus, aktivizējās arī mājinieki, kuri trešdaļas pašā vidū atjaunoja divu vārtu pārsvaru, kad pēc ātras saspēles no sarežģītas pozīcijas Telkvistu atkal pārspēja Andešons. Pēc zaudētājiem vārtiem viesiem neizdevās atjaunot iepriekš īstenoto spiedienu uz "Atlant" vārtiem, bet sesto laukuma spēlētāju "Dinamo" uz ledus laida jau pusotru minūti pirms cīņas beigām. Cerētais augļus nedeva, bet Lemtjugovs ar metienu tukšos vārtos panāca spēles gala rezultātu.

Pēc šīs spēles Rīgas "Dinamo" izbraukumā aizvadīs vēl divas cīņas, svētdien un otrdien tiekoties attiecīgi ar latviešu uzbrucēja Miķela Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu un Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Šī Latvijas klubam ir sezonas otrā izbraukuma sērija.

Kā ziņots, pirms tam Rīgas "Dinamo" aizvadīja jaunās sezonas pirmo mājas spēļu sēriju, kurā pirmajā mačā ar rezultātu 1:2 zaudēja Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Novosibirskas "Sibirj" vienībai, pēc tam ar 3:1 pieveica Novokuzņeckas "Metallurg", tiekot pie pirmās uzvaras pamatlaikā šajā sezonā, bet trešajā spēlē ar 2:1 pārspēja Habarovskas "Amur" hokejistus.

No Rīgas "Dinamo" sastāva pašlaik Latvijas čempionvienībai "Liepājas metalurgs" izīrēti pieredzējušie Ģirts Ankipāns un Rodrigo Laviņš, kā arī uzbrucējs Roberts Bukarts.

Rīgas "Dinamo" šosezon spēlē vienā KHL divīzijā ar čempionvienību Maskavas "Dinamo", kā arī ar Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz", Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", Bratislavas "Slovan" un Prāgas "Lev". Šīs komandas cīnās Rietumu konferences Bobrova divīzijā.

Regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

"Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!