Foto: F64

Jaunais uzbrucējs Rodrigo Ābols vēlējies pēc iespējas ātrāk debitēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Rīgas "Dinamo", bet no otrās nomaiņas jau juties samērā droši.

Kā zināms, rīdzinieku galvenā trenera Arta Ābola dēla Rodrigo KHL debijas mačā pirmdien Latvijas vienība ar 3:2 izbraukumā pieveica Mitišču "Atlant".

"Pirmie divi periodi mums bija ļoti labi - pildījām treneru uzdevumus, sagaidījām viņus un realizējām savus momentus. Trešajā perioda pārāk daudz pievērsām uzmanību rezultāta noturēšanai, tāpēc ielaidām vienus, otrus vārtus un sākās neliela panika. Malači, visu noturēja," Rīgas "Dinamo" oficiālajā mājaslapā internetā citēti KHL debitanta izteikumi.

R.Ābols debijas mačā laukumā pavadīja nepilnas desmit minūtes.

"Sākumā, pirmais periods vairāk bija pierašana, jo šogad pirmo reizi nācās spēlēt pa malu. Pēc pirmā perioda jutos labi, otrajā jau parādījās momenti," pauda hokejists. "Jutos diezgan labi. Kājas gluži netrīcēja, bet iekšā bija tāda kā nepacietība. Gribēju ātrāk iziet laukumā. Pirmo maiņu pārvarēju, tad jau ieiet spēlē. Ar tādiem partneriem nebija jāuztraucas."

Uzbrucējs šosezon "Rīgas" komandas sastāvā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) 33 spēlēs iekrājis 20 vārtus un 17 rezultatīvas piespēles.

"Salīdzinot ar MHL, šeit ir lielāka spēka spēle, lielāks ātrums, lēmumi jāpieņem savlaicīgāk. Kopumā pie visa pierast nebija grūti," pauda R.Ābols.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" izcīnīja vien otro panākumu pēdējos deviņos mačos.

Turpinājumā Rīgas "Dinamo" no 7.janvāra aizvadīs četras cīņas savā laukumā.

Jau vēstīts, ka pirms dažām dienām "Atlant" sastāvu papildināja latviešu uzbrucējs Roberts Jekimovs, tomēr viņš arī šajā spēlē nebija pieteikumā.

"Atlant" vienībā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Ar 43 spēlēs izcīnītiem 50 punktiem Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā joprojām atrodas 13.vietā, no labāko astotnieka atpaliekot par septiņiem punktiem. Savukārt četri punkti mazāk tagad ir pēdējā vietā esošajai Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!