Foto: DELFI

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" principiālā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā svētdien savā laukumā uzņem Toljati "Lada" komandu, ko vada rīdzinieku bijušais galvenais treneris Artis Ābols, bet vārtus sargā latvietis Edgars Masaļskis.

Spēles sākums paredzēts pulksten 17. To tiešraidē ar komentāriem latviešu valodā varēs vērot televīzijas kanālā TV6, bet translācija krievu valodā būs pieejama kanālā TV5.

Šajā mačā Rīgas "Dinamo" komandai nepalīdzēs uzbrucējs Kaspars Saulietis, kuram pēc iepriekšējā mačā veikta rupja spēka paņēmiena tika piešķirta vienas spēles diskvalifikācija.

Rīgas "Dinamo" komanda septiņās šī mēneša spēlēs piedzīvojusi piecus zaudējumus, turklāt nav gūts neviens panākums pamatlaikā un Latvijas vienība arvien vairāk attālinās no izslēgšanas spēļu zonas. Iepriekšējā mačā tā ceturtdien ar 0:3 piekāpās vienai no līgas līderēm Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

"Lada", kas sezonas sākumā ilgstoši bija pēdējā vietā turnīrā, atkal zaudējusi piecos mačos pēc kārtas. Tiesa, iepriekšējā cīņā tā ceturtdien tikai pagarinājumā ar 2:3 piekāpās turnīra čempionei Sanktpēterburgas SKA. Šajā spēlē pēc aptuveni pusotru nedēļu ilgas traumas ārstēšanas laukumā atgriezās Masaļskis, atvairot 31 no 34 pretinieku raidījumiem.

Kā zināms, bijušais Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ābols Toljati komandas treneru kolektīvam pievienojās pirms šīs sezonas, tomēr jau septembra vidū no amata atkāpās galvenais treneris Sergejs Svetlovs un latviešu speciālists kļuva par galvenā trenera pienākumu izpildītāju.

Kaut gan pirmās septiņas spēles Ābola vadībā "Lada" komanda zaudēja un tās kopējā zaudējumu sērija sasniedza desmit mačus, nākamajos 13 mačos Toljati guva desmit uzvaras un izkļuva no līgas pēdējās vietas. Ābols oficiāli kā galvenais treneris tika apstiprināts 13.novembrī. Pēc am nākamajā mačā "Lada" svinēja uzvaru, bet kopš tā laika atkal tikai zaudēts.

Iepriekšējo reizi Rīgas "Dinamo" un "Lada" tikās 5.oktobrī Toljati, kad viesi bija pārāki pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 2:1. Tā bija "Lada" desmitā neveiksme pēc kārtas un no nākamās cīņas komanda sāka uzvaru sēriju.

Ļoti nozīmīgu lomu "Lada" komandas panākumos spēlē arī Masaļskis, kurš 20 aizvadītajās spēlēs palīdzējis gūt desmit uzvaras. Viņš vidēji mačā ielaidis 2,05 ripas un atvairījis 93,5% metienu, turklāt reizi arī atzīts par nedēļas labāko vārtsargu līgā.

Nākamajā nedēļā Rīgas "Dinamo" aizvadīs izbraukuma spēles ar "Soči" un Kazaņas "Ak Bars" komandām.

Sezonas pēdējos trijos mēnešos Rīgas "Dinamo" komandai atlicis kopā aizvadīt vēl tikai astoņas izbraukuma spēles.

Ar 34 spēlēs izcīnītiem 38 punktiem Rīgas "Dinamo" atrodama pēdējā, 14. vietā Rietumu konferences kopvērtējumā, turklāt no izslēgšanas spēļu zonas jau atpaliek par 15 punktiem.

Tikmēr "Lada" vienība ar 41 punktu 35 mačos ir Austrumu konferences 13. vietā un no izslēgšanas cīņu zonas atpaliek par 13 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!