Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" nākamajā sezonā varētu nepiedalīties Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), izdevumam "Biznes Online" pavēstījis čempionāta preses dienests.

Rīgas klubam šobrīd nav parādu par nupat aizvadīto sezonu, taču tas nespēj sniegt finansiālās garantijas dalībai nākamās sezonas čempionātā, informē preses dienests.

Šī mēneša beigās sanāks KHL direktoru padome, kurā tad arī tiks lemts par 2016./2017.gada KHL sezonas dalībniekiem.

Rīgas "Dinamo" jau iepriekš bijušas naudas problēmas, turklāt 2014./2015.sezonā tas bija jūtams visspilgtāk, un arī pērn vēl nebija skaidri zināms, vai klubs turpinās savu darbību.

Tiesa, pirms pāris dienām Rīgas kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs izteicās, ka vienība šobrīd ir sastāva veidošanas procesā un pirmie jaunumi varētu būt gaidāmi pēc Līgo svētkiem. Tomēr tobrīd viņš neslēpa, ka pats vēlētos ātrāku sastāva veidošanas procesu.

Sējējs gan norādīja, ka kavēšanās sastāva komplektēšanā nav saistīta ar komandas finansiālo stāvokli, jo nākamās sezonas budžets komandai esot zināms.

Pēc publiski pieejamās informācijas, pašlaik Rīgas "Dinamo" komandai uz nākamo sezonu ir spēkā līgumi tikai ar diviem hokejistiem - Miku Indraši un krievu uzbrucēju Filipu Toluzakovu, bet pārējie aizvadītās sezonas spēlētāji pagaidām ir bez līgumiem. Tiesa, vēl martā komanda apstiprināja, ka jauni līgumi piedāvāti Laurim Dārziņam, Andrim Džeriņam, Mārim Bičevskim un aizsargam Oskaram Cibuļskim, ar kuriem esošās vienošanās tika lauztas uzreiz pēc aizvadītās sezonas beigām.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

2015./2016.gada sezonā KHL regulārajā čempionātā spēlēja 28 komandas. Bez Krievijas klubiem turnīrā piedalījās arī pa komandai no Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas un Horvātijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!