Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" savu šī gada pirmo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mājas spēļu sēriju šodien noslēdz ar maču pret Maskavas "Dinamo" vienību, kuru vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Mačs "Arēna Rīga" sāksies plkst.19.30, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Abas komandas šosezon savā starpā tikušās divas reizes - septembra beigās Rīgā notikušajā mačā mājinieki piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:4, bet oktobrī revanšējās ar 5:2.

Savukārt pagājušajā sezonā abas komandas savā starpā aizvadīja pat 11 mačus - piecās regulārā čempionāta spēlēs rīdzinieki izcīnīja četras uzvaras, bet Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfinālā Latvijas komanda bija pārāka ar rezultātu 4-2.

Kā ziņots, savās šī gada pirmajās KHL spēlēs Rīgas "Dinamo" ceturtdien savā laukumā ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā zaudēja Maskavas "Spartak" komandai, bet sestdien ar 2:4 piekāpās līgas līdervienībai Sanktpēterburgas SKA.

Spēli ar SKA komandu muskuļa sastiepuma dēļ izlaida Rīgas "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš un, iespējams, viņam nāksies izlaist arī cīņu ar Maskavas "Dinamo".

Jau vēstīts, ka traumu dēļ Latvijas klubam joprojām nevar palīdzēt arī uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs un aizsargs Rodrigo Laviņš. Ņiživijs kājas augšstilba muskuļa savainojumu ārstēs vēl vismaz nedēļu, bet Laviņam rokas traumas sadziedēšana varētu prasīt vēl aptuveni divus mēnešus.

Tomēr "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio sarunā ar portālu "sportacentrs.com" izteicis prognozes, ka Ņiživijam sezona pat varētu būt noslēgusies.

Ņiživijs traumu guva 22.decembrī, kad Rīgas "Dinamo" izbraukumā spēkojās ar Minskas "Dinamo".

Savukārt Laviņš ļoti smagu rokas savainojumu guva 11.decembra spēlē pret Čehovas "Vitjaz" komandu. Hokejistam tika veikta operācija, un viņš joprojām nevar trenēties, bet ierindā aizsargs varētu atgriezties ne ātrāk kā pēc diviem mēnešiem.

Iepriekš tika uzskatīts, ka Laviņš nevarēs spēlēt vismaz līdz janvāra beigām.

Jau vēstīts, ka ilgs atveseļošanās laiks vēl priekšā arī uzbrucējam Andrim Džeriņam, kurš salauza roku 3.oktobra spēlē Sanktpēterburgā pret SKA komandu. Tikai pavisam nesen viņš atkal varēja paņemt rokā nūju, tādēļ šobrīd ir ļoti grūti pateikt, kad viņš varētu atgriezties ierindā, jo rehabilitācijas process ir ļoti komplicēts un ilgstošs, vēsta "Dinamo" komanda.

Rīgas "Dinamo" pagājušo gadu noslēdza ar dalību prestižajā Špenglera kausa izcīņas turnīrā Šveicē, kur spēja iekļūt finālā, vēlāk ar 2:3 zaudējot vietējiem "Davos" hokejistiem.

Pēc spēles ar Maskavas "Dinamo" piektdien Rīgas klubs uzsāks četru izbraukuma spēļu sēriju, kurā ik pēc dienas pauzes tiksies ar pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošo Maskavas CSKA komandu, kuru vada Latvijas vienībai labi zināmais slovāks Jūliuss Šuplers, Jekaterinburgas "Avtomobilist", Astanas "Baris" un Čeļabinskas "Traktor" vienībām.

Šobrīd KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 51 punktu 37 spēlēs ieņem septīto vietu, bet Maskavas "Dinamo" hokejisti ar 67 punktiem 37 mačos atrodas trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!