Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pēdējās mājas spēļu sērijas pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm trešajā mačā šodien uzņem Novosibirskas "Sibirj" hokejistus.

Cīņa "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. Tiešraidē to varēs redzēt kanālā TV6.

Šajā mačā rīdzinieku sastāvā atgriezīsies viens no Latvijas izlases līderiem Lauris Dārziņš, kurš spēlēs pirmajā maiņā ar Marcelu Hosu un Kailu Vilsonu.

Šīs mājas spēļu sērijas pirmajā mačā rīdzinieki pirmdien ar rezultātu 2:5 piekāpās līgas debitantiem Vladivostokas "Admiral", bet trešdien ar 4:3 pagarinājumā pieveica līgas pastarīti Novokuzņeckas "Metallurg", izcīnot vien trešo panākumu pēdējās astoņās cīņās.

Tikmēr Novosibirskas klubs šīs izbraukuma sērijas pirmajos divos mačos zaudēja "bullīšos", bet pie vismaz viena punkta tas ticis jau pēdējās piecās cīņās.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē 1.oktobrī Novosibirskā rīdzinieki uzvarēja ar rezultātu 4:1.

Šīs nedēļas noslēgumā "Dinamo" svētdien sacentīsies arī ar Habarovskas "Amur", bet pēc tam gaidāmi četri mači izbraukumā. Turpinājumā būs pārtraukums, kas saistīts ar Soču olimpiskajām spēlēm, bet pēc tam būs divas mājas spēles.

Kā zināms, mačā ar "Admiral" kājas traumu guva aizsargs Arvīds Reķis, kurš nevarēs spēlēt aptuveni nedēļu.

Ar 77 punktiem 44 spēlēs Latvijas klubs atrodas Rietumu konferences kopvērtējuma tabulas ceturtajā vietā, par trim punktiem atpaliekot no Čehijas vienības Prāgas "Lev", bet par punktu apsteidzot Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass" un Maskavas CSKA. Savukārt konferences septītajā vietā esošās Horvātijas vienības Zagrebas "Medveščak" kontā ir 75 punkti.

Tikmēr Novosibirskas vienība ar 70 punktiem 45 cīņās atrodas Austrumu konferences septītajā pozīcijā.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!