Foto: LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta pēdējās izbraukuma spēļu sērijas otrajā mačā pirmdien ar rezultātu 1:3 (0:2, 1:1, 0:0) piekāpās Novokuzņeckas "Metallurg" vienībai.

Vārtus "Dinamo" komandas labā guva Pols Šekura, bet Novokuzņeckas "Metallurg" vienībā precīzi bija Aleksandrs Bumagins, Antons Lazarevs un Ņikita Viglazovs.

Šis Rīgas "Dinamo" komandai bija jau sestais zaudējums pēc kārtas. Rīdzinieki uzvaru nav svinējuši kopš 10.janvāra, kad ar 4:1 tika uzvarēta Maskavas "Spartak" komanda. Pēdējās neveiksmes "Dinamo" komandu nobīdījušas uz Rietumu konferences pēdējo pozīciju.

Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" treneri šīs dienas mačam pieteica septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, un no izbraukumā līdzi paņemtajiem hokejistiem šodien pieteikumā netika iekļauti Māris Jučers, Oskars Cibuļskis un Elvijs Biezais. Pirmo reizi šosezon Rīgas "Dinamo" sastāvā laukumā devās Juris Upītis. Izmaiņas bija skārušas gandrīz visus spēlētāju virknējumus, izņemot pirmo maiņu. Vārtus šīsdienas spēlē sargāja Mikaēls Telkvists.

Pirmais periods

"Dinamo" aktīvāk iesāka spēli, izdarot pāris metienus pa mājinieku vārtiem, bet kādā no uzbrukumiem Miks Indrašis pats izlauzās līdz vārtiem un trāpīja pa vārtu stabu. Novokuzņeckas komandas pretuzbrukumā nostrādāja sporta likums - "neiemet tu, iemetīs tev", un Bumagins izvirzīja vadībā "Metallurg" vienību. Rīdzinieki ātri izveidoja pretuzbrukumu, bet ripu vārtos iedabūt neizdevās. "Dinamo" iesāka pamatīgu ofensīvu, un Juris Upītis nopelnīja savai komandai vairākumu. Spēle ar viena vīra pārsvaru bija ļoti neveiksmīga, un Galviņš pieļāva kļūdu, pēc kuras Lazarevs aizskrēja pretuzbrukumā, nobremzēja un apgriezienā pārspēja Telkvistu (0:2).

Pēc vārtu zaudējuma Rīgas "Dinamo" spēlēja vairākumā, bet Jēkaba Rēdliha un Šekuras metieni mērķi nesasniedza. Tomēr 16.minūtē rīdzinieki palika mazākumā, jo divu minūšu sodu izcieta Aleksandrs Žirū, bet mājiniekiem uzbrukumā nekas neizdevās. Trešdaļas izskaņā Novokuzņeckas komanda izveidoja vēl vienu labu uzbrukumu, bet Telkvists metienu atvairīja.

Otrais periods

Jau pašā perioda sākumā pēc Mārtiņa Karsuma piespēles uzbrukuma smailē nokļuva Indrašis, tomēr viņa raidīto ripu atvairīja "Metallurg" vārtsargs. 23.minūtē rīdziniekiem bija jau trešais vairākums, un tajā Šekura izdarīja metienu, kuru bloķēja, bet viņš pats ieguva atlēkušo ripu, apmānīja pretinieku un panāca rezultātu 1:2. Spēles turpinājumā komandas apmainījās ar labām epizodēm uzbrukumā, tomēr abi vārtsargi bija uzdevumu augstumos. Ripu vairāk kontrolēja Latvijas komanda, un brīdi vēlāk savu tehnisko sagatavotību nodemonstrēja Indrašis, kurš ar individuālo gājienu izkārtoja sev metienu, bet trāpīja virsū vārtsargam.

Spēles 36.minūtē "Dinamo" pēc Karsuma noraidījuma palika mazākumā, un mājinieki vairākumu realizēja, precīzi metot Viglazovam. Pēdējā minūtē "Dinamo" ieguva vairākumu, tomēr Šekura pārkāpa noteikumus, un vienības otro ceturtdaļu noslēdza ar četriem laukuma spēlētājiem.

Trešais periods

Pēdējās 20 minūtes iesākās diezgan haotiskā spēlē, un abas komandas daudz cīnījās laukuma viduszonā un pie apmalēm. Spēcīgu metienu izdarīja Galviņš, tomēr "Metallurg" vārtsargs to pārliecinoši tvēra. Arī Telkvistam vajadzēja iesaistīties spēlē, bet "Dinamo" pretuzbrukumā Džeriņš saņēma ripu, ātrumā labi apspēlēja pretinieku un uzmeta, tomēr pretinieku vārtsargu viņam pārspēt neizdevās. Trešdaļas vidū rīdzinieki palika mazākumā, kurā Gintam Meijam izdevās aizskriet pretuzbrukumā, tomēr aizsargs no mugurpuses viņam patraucēja.

Vēlāk izcēlās kautiņš, kurā Indrašis saķērās ar Staņislavu Romanovu. Indrašis saņēma piecu minūšu noraidījumu, bet viņa pretinieks 2+5+10 minūtes. Cīņas turpinājumā mājinieki nopelnīja tiesības izpildīt soda metienu, bet Lazarevam neizdevās pārcelt ripu pāri Telkvista kājsargiem. Tikmēr divas minūtes pirms trešdaļas beigām Rīgas "Dinamo" nopelnīja vairākumu, un Telkvists tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Rīdzinieki izveidoja milzīgu ofensīvu uz "Metallurg" vārtiem, bet ripa vārtos negāja, un tika piedzīvots jau sestais zaudējums pēc kārtas.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 46 punktiem 48 spēlēs ieņem pēdējo, 14.vietu, un jau ir zaudējusi pat teorētiskas izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!