Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pārbaudes turnīra Prāgā otrajā spēlē šodien pēcspēles metienos piekāpās vietējai Čehijas komandai "Lev".

"Dinamo" šajā mačā zaudēja ar rezultātu 3:4 (1:1, 1:2, 1:0, 0:0, 0:1).

Rezultātu jau mača ceturtajā minūtē atklāja "Lev" komandas portugāļu izcelsmes kanādiešu uzbrucējs Džastins Azevedo. "Dinamo" labā lielisku iespēju atspēlēties, paliekot vienam pret vārtsargu, neizmantoja Roberts Bukarts, bet trīs minūtes pirms perioda beigām to paveica Miks Indrašis.

Otrais periods iesākās ar "Dinamo" izvirzīšanos vadībā trešdaļas piektajā minūtē, kad pēc Indraša piespēles pretinieku vārtsargu pārsteidza Bukarts. Tomēr tikai pāris minūtes vēlāk precīzs bija zviedru uzbrucējs Kalle Ridervals, rezultātam uz tablo atkal vēstot neizšķirtu. Zviedru uzbrucējs "Dinamo" vārtsargu vēlreiz pārspēja minūti pirms perioda beigām, panākot 3:2.

Lai gan trešā perioda sākumā "Lev" komanda bija uzskatāmi pārņēmusi iniciatīvu un rīdziniekiem arī nācās noturēties divas minūtes mazākumā pēc Rodrigo Laviņa noraidījuma, astotajā minūtē "Dinamo" labā precīzs ripas raidījums no neērtās puses padevās Mārtiņam Cipulim un rezultāts vēlreiz kļuva neizšķirts 3:3. Atlikušajās pamatlaika minūtēs neviena no komandām vairs vārtus neguva, un sausā aizritēja arī piecu minūšu papildlaiks.

Pēcspēles metienos pārāka izrādījās "Lev" komanda.

Kā ziņots, pirmajā mačā pirmdien Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 3:2 pagarinājumā pieveica Kazaņas "Ak Bars" komandu.

Turnīra turpinājumā ceturtdien Rīgas "Dinamo" pretiniekos būs Ufas "Salavat Julajev", bet piektdien sekos mačs par vietu turnīrā.

Latvijas klubam šajā turnīrā nepalīdz vārtsargs Māris Jučers, kā arī uzbrucēji Māris Bičevskis un Juris Upītis. Jučers pašlaik iedzīvojies rokas savainojumā, Bičevskis ir traumējis ceļgalu, bet Upītis - plecu. Jāizceļ, ka Jučers un Upītis "Dinamo" komandā pašlaik atrodas uz pārbaudes laiku.

Rīgas "Dinamo" kopējos treniņus uzsāka 11.jūlijā, bet no 21.jūlija līdz augusta sākumam atradās treniņnometnē Valmierā.

Pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms jaunās sezonas Piņķos tika pārspēti Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) klubi Ņeftekamskas "Toros" un Aļmetjevskas "Ņeftjaņik" attiecīgi ar 8:1 un 3:0.

Mēneša beigās - no 26. līdz 29.augustam - "Arēnā Rīga" jau piekto reizi norisināsies tradicionālais starptautiskais hokeja turnīrs "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kauss, kurā šogad piedalīsies sešas komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv" ar Miķeli Rēdlihu sastāvā, Sanktpēterburgas SKA, "Ak Bars", Minskas "Dinamo" un "Lev". Komandas turnīra pirmajā kārtā būs sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā izspēlēs apļa turnīru, bet turnīra pēdējā dienā aizvadīs spēles par vietām ar otras grupas komandām. Rīdzinieki spēlēs vienā grupā ar "Lokomotiv" un "Ak Bars" vienībām.

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas "Dinamo".

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!