Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" spēlētāji pirmdien sāka pirmos koptreniņus uz ledus, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Pirmajos treniņos sevi apliecināt vairāk dota iespēja tiem hokejistiem, kuriem ir pārbaudes laika līgumi ar Rīgas "Dinamo", kā arī jaunajiem spēlētājiem, kas pagājušajā sezonā spēlēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga".

Pārbaudes laika līgumus uz treniņnometnes laiku ar Rīgas "Dinamo" noslēguši aizsargs Aleksandrs Galkins, kā arī uzbrucēji Mārtiņš Cipulis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs, Kaspars Saulietis, Toms Hartmanis, Edijs Leitāns-Rinke un Koba Jass. Treneri pēc šo hokejistu parādītā sniegumu treniņos un pārbaudes spēlēs izlems, vai ar kādu no viņiem tiks parakstīts pilnvērtīgs līgums.

Rīgas "Dinamo" treniņos piedalās arī vairāki jaunie hokejisti, kuriem ir līgumi ar klubu, taču aizvadītajā sezonā viņi spēlēja MHL. Tie ir aizsargi Edgars Dīķis, Mārtiņš Jakovļevs, Mārtiņš Porejs, Artūrs Salija, Andrejs Smirnovs, kā arī uzbrucējs Rihards Bukarts. Šiem spēlētājiem tiek dota iespēja sevi apliecināt Rīgas "Dinamo" treneru korpusam, un, iespējams, kāds no viņiem spēs izcīnīt vietu pamatsastāvā tagad vai gaidāmās sezonas laikā.

Tāpat komandas treniņos piedalās arī hokejisti, kurus Rīgas "Dinamo" draftējusi KHL jauno spēlētāju draftā vai arī tiesības uz viņiem pieder Latvijas klubam - aizsargs Ņikita Koļesņikovs, kā arī uzbrucēji Kaspars Daugaviņš, Ralfs Rinke un Toms Andersons.

Šie spēlētāji, visticamāk, nepaliks Rīgas "Dinamo" sastāvā, jo viņiem jau ir vai arī drīzumā būs līgumsaistības ar citu valstu klubiem. Tomēr nav izslēgts, ka nākotnē kāds no viņiem varētu arī papildināt komandas sastāvu.

Pagājušās nedēļas sākumā Rīgas "Dinamo" spēlētāji sāka veikt medicīniskās pārbaudes, bet pirmdien "Inbox.lv" ledus hallē Piņķos sākās ledus treniņi treneru uzraudzībā.

22.jūlija vakarā Rīgas "Dinamo" komanda dosies uz Valmieru, kur laikā no 23.jūlija līdz 2.augustam Vidzemes Olimpiskajā centrā aizvadīs pirmssezonas treniņnometnes pirmo posmu.

Pirmo pārbaudes spēli pirms gaidāmās sezonas Rīgas "Dinamo" aizvadīs 3.augustā Daugavpilī, kur spēkosies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Savukārt pēc tam treniņi turpināsies Piņķos un 8.augustā "Inbox.lv" ledus hallē tiks aizvadīts pārbaudes mačs ar Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandu Aļmetjevskas "Ņeftjaņik".

Turpinājumā Rīgas "Dinamo" no 14. līdz 18.augustam aizvadīs pārbaudes turnīru Krievijas pilsētā Ņižņijnovgorodā - piedalīsies Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora kausa izcīņā -, kurā bez Rīgas "Dinamo" un vietējās "Torpedo" komandas piedalīsies arī Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā KHL čempionvienība Maskavas "Dinamo" un vēl viens Maskavas klubs "Spartak". Komandas izspēlēs viena riņķa turnīru, bet pēc tam vēl aizvadīs spēles pa vietai.

Savukārt no 25. līdz 29.augustam "Arēnā Rīga" norisināsies tradicionālais turnīrs "Latvijas Dzelzceļa kauss", kurā šogad piedalīsies četras komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā spēlēs arī bijušais Latvijas kluba uzbrukuma līderis Miķelis Rēdlihs, Mitišču "Atlant" un Espo "Blues" no Somijas.

Arī šajā turnīrā komandas pirmajā kārtā izspēlēs viena riņķa turnīru, bet pēc tam aizvadīs savstarpējās spēles par vietām.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" gaidāmās sezonas KHL regulāro čempionātu sāks ar ļoti grūtu izbraukumu, kurā būs jāspēlē ar Čehijas vienību Prāgas"Lev", Bratislavas "Slovan" no Slovākijas un latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu.

Jaunās sezonas pirmo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 6.septembrī Prāgā, bet pirmo spēli savā laukumā Latvijas komanda aizvadīs 13.septembrī pret Novosobirskas "Sibirj" vienību, kurā nākamajā sezonā spēlēs latviešu aizsargs Artūra Kulda.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas spēja iekļūt KHL Gagarina kausa izcīņas turnīrā, taču Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!