Foto: F64
Dalību trešajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā šodien uzsāk Latvijas komanda Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" jaunās sezonas pirmajā spēlē izbraukumā tiksies ar spēcīgo Sanktpēterburgas SKA vienību, kuru Latvijas klubs pagājušajā sezonā apspēlēja Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfinālā.

Šī spēle sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Kā ziņots, veselības problēmu dēļ "Dinamo" komandai vismaz pirmajās spēlēs nevarēs palīdzēt potenciālais pamatvārtsargs zviedrs Mikaēls Telkvists, kurš pagājušajā piektdienā pārbaudes spēlē ar "Liepājas metalurga" komandu guva potītes savainojumu. Sākotnēji tika prognozēts, ka viņš nevarēs spēlēt piecas līdz desmit dienas.

Neskatoties uz traumu, Telkvists dosies vienībai līdzi pirmajā izbraukuma sērijā, bet viņa spēlēšana ir neskaidra.

Līdz ar to paredzams, ka pirmajos mačos "Dinamo" komandas pamatvārtsargs būs amerikānis Kriss Holts, kuru nepieciešamības gadījumā aizvietos Edgars Lūsiņš.

Pēc spēles ar SKA komandu Rīgas "Dinamo" dosies izbraukumā uz Sibīriju un Tālajiem Austrumiem, tiekoties ar Aleksandra Jerofejeva pārstāvēto Novokuzņeckas "Metallurg" komandu (11.septembris), Georgija Pujaca Novosibirskas "Sibirj" vienību (13.septembris) un Habarovskas "Amur" komandu, kurā šosezon spēlēs Aleksejs Širokovs un Mārtiņš Cipulis (15.septembris).

Pirmo maču savu skatītāju priekšā Rīgas "Dinamo" aizvadīs 19.septembrī "Arēnā Rīga", sacenšoties ar pēdējo divu sezonu Gagarina kausa ieguvējiem Kazaņas "Ak Bars", kuru rindās spēlēs slovāku uzbrucējs Marsels Hosa, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadīja tieši Rīgas "Dinamo". Savukārt 6.oktobrī "Dinamo" Rīgā spēkosies ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Fīniksas "Coyotes".

Kā ziņots, KHL jaunās sezonas atklāšanas spēlē trešdien Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais klubs Maskavas "Dinamo" izbraukumā ar 3:1 pieveica "Ak Bars".

Jau ziņots, ka gatavojoties jaunajai sezonai, "Dinamo" komanda kopumā aizvadīja 11 oficiālas pārbaudes spēles, kurās izcīnīja septiņas uzvaras un piedzīvoja četrus zaudējumus.

Rīgas "Dinamo" pagājušajā sezonā aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, sezonas noslēguma kopvērtējumā ieņemot astoto vietu līgā.

Izsaki savu viedokli par Rīgas "Dinamo", par KHL jauno sezonu!Kāda šī sezona būs rīdziniekiem? Ar ko šogad savus līdzjutējus pārsteigs komandas spēlētāji un treneri? Vērtējiet, prognozējiet un kļūstiet par vienu no 'DELFI Sports' reportieriem. Vērtīgāko rakstu autori saņems 'DELFI Sports' balvu - biļetes uz 'Dinamo Rīga' spēlēm. Satura iesūtīšanas formu atradīsiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!