Foto: F64
Uzvaru Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) piektdien izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas Slovākijā ar 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) pieveica Popradas "Lev".

Spēles 14.minūtē Fredriks Vargs izvirzīja rīdziniekus vadībā, bet 22 sekundes pirms pirmā pārtraukuma Ladislavs Naģs izlīdzināja rezultātu. Otrā perioda sākumā Jurajs Mikušs panāca 2:1 jau "Lev" labā, bet tad Jānis Sprukts un Mārtiņš Karsums guva pa vārtiem, atgūstot Rīgas "Dinamo" vadību 3:2.

Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Mikušs guva savus otros vārtus mačā un izlīdzināja rezultātu, taču pēc trīs minūtēm Guntis Galviņš guva rīdziniekiem uzvaru nesošos vārtus. Pēdējā minūtē savus otros vārtus mačā vēl guva Karsums, pieliekot punktu "Dinamo" uzvarai - 5:3.

Pirms spēles

Abām komandām tā ir jau trešā spēle savā starpā šajā sezonā. Abas komandas šajā sezonā savā starpā jau divreiz ir spēlējušas Rīgā, un katra no vienībām izcīnīja pa vienai uzvarai (0:2, 4:2).

Rīgas "Dinamo" sastāvā uz šo maču ir notikušas vairākas izmaiņas, jo pēc savainojumu sadziedēšanas laukumā atgriezīsies aizsargs Arvīds Reķis, kā arī uzbrucēji Ģirts Ankipāns un Aleksandrs Ņiživijs. Treneri mačam pieteica sešus aizsargus un 13 uzbrucējus, līdz ar to spēlei neģērbsies Jānis Andersons, Oskars Cibuļskis, Rodrigo Laviņš un Roberts Bukarts. Vārtus sargās Kriss Holts.

Pirmais periods

Pirmo uzbrukumu šai spēlē izveidoja viesi, Rīgas "Dinamo", un Jāņa Sprukta maiņa, arī turpinājumā vairāk uzbruka rīdzinieki, taču spēles temps bija vidējs, bez straujiem pretuzbrukumiem no vienas zonas uz otru.

Jau ceturtajā mājinieki palika skaitliskajā mazākumā - par klupināšanu divas soda minūtes nopelnīja Ļubošs Bartečko. Mazākumā slovāku komanda spēlēja ļoti cieši, neļaujot "Dinamo" izspēlēt vairākuma kombinācijas un apdraudēt Tomaša Dubas vārtus.

Ar laiku arvien pārliecinošāk savā laukumā darbojās mājinieki, Popradas "Lev", liekot Krisam Hotlam nopietni pastrādāt, īpaši izcēlās otrā maiņa ar Rastislavu Špirko un trešā ar Karlu Fabriciusu priekšgalā.

Taču 12.minūtes vidū "Lev" vēlreiz palika skaitliskajā mazākumā, un šo vairākumu Rīgas "Dinamo" izmantoja - Dubas atsisto ripu vārtu priekšā uztvēra Frederiks Vargs un raidīja vārtos - 1:0.

Jau nākamajā minūtē "Dinamo" palika mazākumā - divas soda minūtes par Vāclava Nedorosta turēšanu ar rokām saņem Arvīds Reķis, kurš pēc ilgāka pārtraukuma atgriezies komandā un laukumā. Gandrīz visas divas minūtes "Lev" aizvadīja mūsu aizsardzības zonā, tomēr vārtus neguva.

17.minūtē pēc vienas spēles epizodes uz ledus palika guļam Niklass Luceniuss, kuram sanāca neveiksmīga sadursme ar aizsargu Grantu Lūisu, kurš zviedram ar ķiveri pārsita lūpu. Lucenuiss laukumu pameta, asinīm plūstot, taču epizodē nebija pārkāpuma, un abas komandas turpināja spēlēt pilnā sastāvā.

22 sekundes pirms perioda beigām "Lev" tomēr izdevās izlīdzināt rezultātu, Ladislavam Naģam burzmā pie vārtiem ar roku uztverot pa gaisu lidojošo ripu un nolikt to uz ledus - 1:1. Kriss Holts gan uzreiz metās pie tiesnešiem, rādot, ka turēts ar nūju, taču tā bija Kristapa Sotnieka nūja, kurš centās aizturēt Naģu. Laukuma tiesneši gan pieprasīja video atkārtojuma noskatīšanos, taču rezultātu atstāja spēkā.

Otrais periods

Otrās trešdaļas sākumā "Lev" pārņēma iniciatīvu, un tas beidzās ar gūtiem vārtiem trešajā minūtē. Rastislavs Šipko atdeva asprātīgu piespēli aiz muguras esošajam Jurajam Mikušam, kurš raidīja ripu tukšajā vārtu stūrī, jo Kriss Holts bija virzījies līdzi Šipko - 2:1.

Nākamajā minūtē Aleksandru Ņiživiju ar lielu spēku apmalē iegrūda Braņislavs Mezejs, par ko saņēma divu minūšu sodu, jo Ņiživisj tai brīdī bija bez ripas, un mūsu pirmā maiņa pēc pusminūtes realizē arī šo vairākumu - Mārtiņš Karsums paguva uztvert atsisto ripu un piespēlēt to Jānim Spruktam - 2:2.

Astotajā minūtē, cenšoties aizturēt ripu pārtvērušo pretinieku, divas soda minūtes nopelnīja Sandis Ozoliņš, bet šai vairākumā "Lev" vairs nebija tik uzstājīgi, lai gan apdraudēja Holta vārtus ne reizi vien. Iznākot no sodīto soliņa, Ozoliņš saņēma ripu un netraucēts devās uz "Lev" vārtiem, taču Dubu nepārspēja.

Perioda vidū 2+10 soda minūtes par grūdienu mugurā saņēma Aleksandrs Ņiživijs, taču pēc 46 sekundēm uz sodīto soliņu devās Karels Pilažs, un komandas palika vienādos sastāvos, bet 12.minūtē divas soda minūtes arī Tomašam Kloučekam, un rīdzinieki spēlēja jau pieci pret trim pretiniekiem. Un arī trešoreiz "Dinamo" izdevās realizēt skaitlisko vairākumu - no pustālas distances raidīto ripu Duba netver un tā ar atsitienu ielido vārtos - 3:2. Diemžēl otru vairākumu, spēlējot pieci pret četriem, rīdzinieki neizmantoja.

Spēles temps pēc mājinieku nokļūšanas zaudētājos paaugstinājās, taču "Lev" neizdevās vēlreiz izlīdzināt rezultātu.

Otrajā trešdaļā laukumā tā arī neiznāca Niklass Luceniuss, viņa vietā spēlēja Jānis Sprukts, strādājot pa divām maiņām.

Trešais periods

Trešās trešdaļas pirmās piecas minūtes pagāja ar "Lev" pārsvaru, slovāku komandai spēlējot aktīvi un asi, bet bija arī pāris labu uzbrukumu no Rīgas "Dinamo" puses.

Turpinot aktīvi uzbrukt, 13.minūtē "Lev" tomēr panāk rezultāta izlīdzinājumu, tiesa, izmantojot Mārtiņa Cipuļa noraidījumu. Savus otros vārtus šai mačā guva bijušais Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Jurajs Mikušs - 3:3.

16.minūtes beigās pie vārtu guvuma tika Guntis Galviņš, kurš arī iepriekš tika izdarījis vairākus metienus pa Dubas vārtiem - 4:3.

Pēc ceturtajiem zaudētajiem vārtiem "Lev" jo aktīvāk centās pārspēt "Dinamo" un Holtu, savukārt mūsējie centās pēc iespējas pašaizliedzīgāk, kas gan beidzās ar daudziem pārmetieniem, pēc kuriem mūsējie nedrīkstēja mainīt spēlētājus, un pauzēm, kas savukārt neļāva pārlieku nogurt.

Pēdējās minūtes sākumā "Lev" galvenais treneris pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, pēc kura nomainīja Tomašu Dubu pret sesto laukuma spēlētāju, taču šī taktika neattaisnojās, jo 42 sekundes pirms spēles beigu signāla noraidījumu nopelnīja Ladislavs Naģs un "Dinamo" ceturto reizi izmantoja skaitlisko vairākumu. Mārtiņš Karsums saņēma labu piespēli no Jāņa Sprukta un raidīja ripu pāri Dubas plecam vārtos - 5:3.

Atlikušajās 31 sekundē mājinieki pat īsti necentās panākt izmaiņas rezultātā, un tā Rīgas "Dinamo" otrreiz šosezon pārspēja Popradas "Lev".

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).
Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs.
Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #19 Miķelis Rēdlihs, #83 Jamie Lundmark - #79 Fredrik Warg - #47 Mārtiņš Cipulis, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #32 Jakub Sindel - #87 Gints Meija, #66 Ainārs Podziņš - # 73 Niclas Lucenius - #75 Ģirts Ankipāns, #23 Juris Štāls.

Popradas "Lev" sastāvs

Vārtsargi: #30 Tomas Duba (#50 Jan Laco).
Aizsargi: #24 Branislav Mezei - #29 Karel Pilar, #5 Jonathan Sigalet - #9 Jiri Hunkes, #22 Tomas Kloucek - #25 Grant Lewis, #88 Jank Bohumil.
Uzbrucēji: #17 Ladislav Nagy - #13 Vaclav Nedorost - #23 Lubos Bartecko, #71 Tomas Netik - #33 Juraj Mikus - #11 Rastislav Spirko, #14 Martin Chabada - #27 Jaroslav Kristek - #21 Rudolf Huna, #12 Karl Fabricius - #51 Emil Lundberg - #26 Dan DaSilva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!