Foto: DELFI

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta ziemas klasikas mačā zem klajas debess uzņem Minskas "Dinamo" hokejistus.

Abas komandas plkst.13 dueli uzsāks Rīgas domes Sporta kompleksā uzbūvētā hokeja laukumā, kas atrodas Purvciemā pie 84. vidusskolas, Lielvārdes ielā 141. Cīņu tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls TV6.

Speciāli šai spēlei tika izveidots KHL standartiem atbilstošs hokeja laukums, kā arī uzbūvētas tribīnes ar 8500 stāvvietām skatītājiem. Lai arī tika ziņots, ka biļetes uz šo spēli ir izpirktas, tomēr sestdien pulksten 10 ļoti ierobežotā skaitā pārdošanā nonāks pēdējās biļetes.

Tāpat mača organizatori aicina skatītājus uz spēli ierasties savlaicīgi, jo jau no pulksten 11 tiks atvērtas ieejas un tirdzniecības vietas pasākuma teritorijā.

Šī būs tikai otrā spēle KHL desmit gadu ilgajā vēsturē, kur notiek laukumā bez jumta. Pirmais šāds mačs notika šosezon 2.decembrī Helsinkos, kad Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā čempione Sanktpēterburgas SKA viesos ar 4:3 pieveica vietējo "Jokerit". To maču klātienē noraudzījās 17 645 skatītāji, labojot vienas KHL spēles apmeklētības rekordu. Iepriekšējais rekords piederēja vairs neeksistējošajam Prāgas "Lev" klubam, kas 2014. gadā uz Gagarina kausa finālsērijas maču spēja sapulcināt 17 073 cilvēkus.

Abām sestdienas pretiniecēm šobrīd ir pa četru zaudējumu sērijai. Rīdzinieki iepriekšējā mačā ceturtdien "Arēnā Rīga" ar 3:4 zaudēja Habarovskas "Amur" vienībai, bet Minskas "Dinamo" pirms braukšanas uz Rīgu ar 1:3 atzina Artūra Kuldas pārstāvētās Pekinas "Kuņluņ Red Star" pārākumu.

Baltkrievijas klubs, atšķirībā no Rīgas "Dinamo" komandas, vēl saglabā niecīgas izredzes tikt KHL izslēgšanas spēļu turnīrā, taču sestdien, piedzīvojot zaudējumu pamatlaikā, arī Minskas vienība oficiāli šķirsies no šīm cerībām.

Latvijas un Baltkrievijas klubi, kuru dueļi allaž bijuši principiāli, šosezon savā starpā jau divas reizes tikušies. Oktobra beigās Rīgā notikušajā duelī ar 2:1 pagarinājumā uzvarēja Minskas hokejisti, bet decembrī rīdzinieki viesos revanšējās ar 3:1. Zīmīgi, ka vēl vienu spēli abas vienības aizvadīs 27.februārī Minskā, kura abām būs noslēdzošā šajā sezonā.

Pēc sestdienas spēles Latvijas klubam priekšā vēl viena spēle savā laukumā - pirmdien pret Hantimansijskas "Jugra", kam sekos divi mači viesos.

Šajā kalendārajā gadā Rīgas "Dinamo" līdz šim aizvadījusi spēles tikai savā laukumā. Gada pirmajā mačā tika izcīnīta uzvara pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik" (2:1), bet pēc tam ciesti zaudējumi četrās cīņās pēc kārtas - pret Ufas "Salavat Julajev" (3:4), "Soči" (3:4), Kazaņas "Ak Bars" (1:4) un Habarovskas "Amur" (3:4). Līdz regulārā turnīra beigām Latvijas klubam atlicis aizvadīt vairs tikai septiņas spēles, turklāt jau krietnu laiku tam nebija reālu izredžu iekļūt izslēgšanas turnīrā, bet janvāra sākumā zuda arī teorētiskas cerības uz Gagarina kausa sasniegšanu.

Savu pēdējo maču pirms Phjončhanas olimpisko spēļu pārtraukuma Rīgas "Dinamo" aizvadīs 28.janvārī, bet pēc tam KHL spēļu tai nebūs līdz pat 27.februārim. Tiesa, pa to laiku klubs iecerējis piedalīties pārbaudes turnīrā Šveices pilsētā Davosā, bet pēc pārtraukuma rīdziniekiem līdz sezonas beigām būs atlikušas vien divas spēles.

Rīgas "Dinamo" ar 43 punktiem 49 spēlēs ieņem stabilu pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām. Priekšpēdējā pozīcijā esošā Bratislavas "Slovan" rīdziniekus apsteidz par 12 punktiem.

Tāpat rīdzinieki ir pēdējie visā līgā, no priekšpēdējā pozīcijā esošās "Jugra" atpaliekot trīs punktus.

Savukārt Minskas "Dinamo" ar 64 punktiem 51 mačā ir Rietumu konferences desmitajā vietā, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot 13 punktus.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar februārī gaidāmajām Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28. pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014. gada sezonā, bet nākamos trīs gadus "Dinamo" palika bez izslēgšanas turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!