Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Cerību kausa izcīņas turnīra kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē sestdien izbraukumā ar rezultātu 2:4 (0:1, 1:2, 1:1) pamatlaikā zaudēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībai, tomēr vēlāk sekojošajā pagarinājumā parūpējās par ceļazīmi uz pamatturnīru.

Latvijas kluba labā vārtus guva Andris Džeriņš, Vitālijs Pavlovs un Pols Šekura, kurš bija precīzs pagarinājumā, bet "Torpedo" komandas rindās izcēlās Deniss Arhipovs, Jūnass Andešons, Grigorijs Miščenko un Martins Tērnberjs.

Nākamajā kārtā Rīgas "Dinamo" būs jātiekas ar Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ukrainas klubu Doņeckas "Donbass", pret kuru cīņas tiks uzsāktas otrdien "Arēnā Rīga".

1.periods

Pirmajā trešdaļā abas komandas savās darbībās nebija izteikti aktīvas, lai arī neliels pārsvars piederēja laukuma saimniekiem. "Torpedo" komanda nemitīgi centās veidot uzbrukumus, tomēr "Dinamo" hokejisti neļāva mājiniekiem tikt pie bīstamiem metieniem. Reizi gan ripa pabija Mīkaela Telkvista sargātajos vārtos, tomēr vārtu guvumus taisnīgi netika atzīts, jo tiesneši precīzi fiksēja spēli ar augstu paceltu nūju.

Arī trešdaļas turpinājumā abas komandas spēlēja diezgan pasīvi, iesaistoties ļoti minimālā spēka cīņā, tomēr šo situāciju sev par labu izmantoja "Torpedo" komanda, trešdaļas beigās izvirzoties vadībā. Ar viltīgu metienu izcēlās Arhipovs, kurš no aizvārtes pamanījās trāpīt ar ripu pa Telkvista muguru, bet tā pēc saskares ar vārtsargu atrada ceļu līdz "Dinamo" vārtu tīklam. Trešdaļas pēdējā minūtē divu minūšu noraidījumu izpelnījās Gunārs Skvorcovs.

2.periods

Otro trešdaļu "Torpedo" komanda uzsāka ar ātri gūtiem vārtiem, kad jau 38.sekundē Telkvists nespēja atvairīt salīdzinoši vieglu Andešona metienu, mājiniekiem tādējādi realizējot skaitlisko vairākumu. Pēc gūtajiem vārtiem pārsvars pilnībā pārgāja "Torpedo" vienības pusē, taču viesi spēja pretinieku spiedienu izturēt un pamazām atsāka aplenkt sāncenšu vārtus. Tomēr atspēlēties "Dinamo" komandai neizdevās, tā vietā trešdaļas vidū nokļūstot zaudētājos ar 0:3, kad izcēlās Miščenko.

"Dinamo" komandai gan ātri izdevās atjaunot mača intrigu, kad divas minūtes vēlāk aktīvā otrā maiņa noorganizēja vēl vienu bīstamu uzbrukumu, kuru ar precīzu metienu noslēdza Džeriņš. Otrās trešdaļas beigās Rīgas klubs pirmo reizi tika pie iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā, bet pēc nospēlētas pusotras minūtes "Dinamo" pavērās iespēja spēlēt piecatā pret trijiem mājinieku hokejistiem. Lielā vairākuma laikā ievērību spēja izpelnīties vien bīstamais Kristapa Sotnieka reids, kas gan nebeidzās ar precīzu metienu.

3.periods un pagarinājums

Trešās trešdaļas sākumā pārsvars piederēja "Dinamo" komandai, taču hokejistiem nekādi neizdevās pārspēt pretinieku komandas vārtsargu Vitāliju Kovaļu. Neizmantojuši divus skaitliskos vairākumus, Rīgas kluba pārstāvji trešdaļas vidū nokļuva zaudētājos ar 1:4, kad precīzs metiens padevās Tērnberjam. Tiesa, jau pēc 15 sekundēm viesiem vienus vārtus atguva Pavlovs, kurš pielaboja Skvorcova mesto ripu.

Pamatlaika izskaņā "Dinamo" bija vairākas teicamas iespējas gūt vēl kādus vārtus, tomēr tās palika neizmantotas. Iegūtais teritoriālais pārsvars gan turpināja izpausties arī pagarinājumā, kas noslēdzās ar vārtu guvumu tā pašā vidū - precīzs pēc Kovaļa atvairītā metiena bija Šekura.

"Dinamo" rindās joprojām saslimis ir Jēkabs Rēdlihs, bet Arvīds Reķis ārstē kakla skriemeļu savainojumu. Savukārt Juris Upītis pievienojies Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) spēlējošajai "Rīgas" komandai.

Kā zināms, Rīgas klubs KHL regulārā čempionāta noslēgumā ierindojās pēdējā, 14.vietā Rietumu konferencē, kas nozīmēja tālāku sezonas turpinājumu vien janvārī izveidotajā Cerību kausa izcīņā.

"Dinamo" un "Torpedo" pirmajā mačā ceturtdien Rīgā pārāki ar 4:1 bija mājinieki.

Cerību kausa kvalifikācijas kārtā uzvarētājs netiek noteikts divu spēļu summā, bet uzvar komanda, kurai ir labāka bilance - divas uzvaras vai viena uzvara un viens neizšķirts. Ja katrā no spēlēm uzvar sava komanda vai abās tiek fiksēti neizšķirti, pēc otrā mača norisinās desmit minūšu pagarinājums līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem.

Ņemot vērā, ka Rietumu konferencē ir par divām komandām vairāk nekā Austrumos, četrām vienībām, kuru vidū ir arī Rīgas "Dinamo", Cerību kauss jāsāk ar kvalifikācijas kārtu.

Nākamajā kārtā Rīgas "Dinamo" būs jātiekas ar Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ukrainas klubu Doņeckas "Donbass", pret kuru cīņas tiks uzsāktas otrdien "Arēnā Rīga".

"Dinamo" hokejisti regulāro čempionātu noslēdza uz patīkamas nots, jo otro reizi sezonā izdevās izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas. Vispirms rīdzinieki ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu, bet regulārās čempionāta pēdējā mačā ar 3:1 pārspēja KHL debitantus Bratislavas "Slovan" no Slovākijas. Uzvaru sērija tika pagarināta līdz trijām ceturtdienas mačā pret "Torpedo".

Kopumā 2012.gadā abas vienības tikās desmit reizes. Septiņas no šīm spēlēm tika aizvadītas pagājušās sezonas Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla ietvaros, kad sērijā līdz četrām uzvarām "Dinamo" piekāpās ar 3-4.

Jau ziņots, ka Cerību kausa ceturtā finālspēle plānota 20.martā. Komandu sērijas (izņemot kvalifikācijas kārtu) risināsies līdz trim uzvarām, bet katrā sērijā būs maksimāli iespējamas vien četras spēles. Ja pēc četrām spēlēm būs neizšķirts, sērijas uzvarētāju noteiks pagarinājumā.

KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!