Foto: F64
Sākot savu šī gada pēdējo izbraukuma sēriju, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šodien tiekas ar Kazahstānas komandu Astanas "Baris", kas pašlaik līgas kopvērtējumā ieņem trešo vietu.

Cīņa Astanā sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika. Tiešraidē spēli varēs redzēt kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Sērijas turpinājumā rīdzinieki ik pēc dienas sacentīsies arī ar Omskas "Avangard", Hantimansijskas "Jugra" un Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Zīmīgi, ka tieši ar šīm četrām vienībām Rīgas "Dinamo" nupat tikās arī mājas spēļu sērijā, tiekot pie četrām uzvarām. Rīdzinieki izcīnījuši uzvaru pēdējās septiņās spēlēs pēc kārtas, kas ir kluba rekords, turklāt jau 13 mačos pēc kārtas vienība tikusi pie vismaz viena punkta.

Izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" vienība devusies bez uzbrucēja Roberta Bukarta, toties ar iepriekš savainotajiem uzbrucēju Andri Džeriņu un aizsargu Rodrigo Laviņu ierindā. Tāpat izbraukumā pievienojies nesen sastāvu papildinājušais aizsargs Jēkabs Rēdlihs, kā arī gados jaunie vārtsargs Rihards Cimermanis, aizsargs Edmunds Augstkalns, uzbrucējs Rustams Begovs un uzbrucējs Artūrs Kuzmenkovs.

Kā ziņots, iepriekšējā mačā ar "Baris" rīdzinieki 13.novembrī garā pēcspēles metienu sērijā tika pie uzvaras ar rezultātu 3:2. Šajā mačā potītes lūzumu guva uzbrucējs Gints Meija, kurš nevarēs spēlēt aptuveni divus mēnešus. Pēc šī mača "Baris" piekāpās arī Maskavas CSKA hokejistiem, bet turpinājumā pieveica Bratislavas "Slovan" un Prāgas "Lev".

Decembrī visas septiņas spēles rīdzinieki aizvadīs savā laukumā.

Pašlaik Rīgas klubs ar izcīnītiem 55 punktiem 27 spēlēs ieņem stabilu Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu, tikai par trim punktiem atpaliekot no otrajā vietā esošās līgas čempionvienības Maskavas "Dinamo", kas aizvadījusi par maču vairāk.

Savukārt "Baris" vienība ar 58 punktiem 27 mačos atrodas Austrumu konferences kopvērtējuma otrajā vietā, bet visas līgas kopvērtējumā ieņem trešo pozīciju.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!