Foto: DELFI
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šodien izbraukuma cīņā pret Hantimansijskas "Jugra" centīsies atkal nostāties uz uzvaru takas.

Cīņa Omskā sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika. Tiešraidē spēli varēs redzēt kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Izbraukuma sērija noslēgsies ceturtdien, kad būs jātiekas ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandu.

Jau vēstīts, ka šis izbraukums tika iesākts piektdien, kad Kazahstānas galvaspilsētā Astanā ar 5:4 pēcspēles metienu sērijā tika uzveikta vietējā "Baris" komanda, savukārt svētdien ar 2:5 nācās piekāpties Omskas "Avangard", kas pārtrauca rīdzinieku astoņu uzvaru sēriju.

Astoņas uzvarētas spēles pēc kārtas ir Rīgas "Dinamo" rekords.

Zīmīgi, ka tieši ar šīm četrām vienībām Rīgas "Dinamo" nupat tikās arī mājas spēļu sērijā, tiekot pie četrām uzvarām.

Izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" vienība devusies bez uzbrucēja Roberta Bukarta, toties ar iepriekš savainotajiem uzbrucēju Andri Džeriņu un aizsargu Rodrigo Laviņu ierindā. Tāpat izbraukumā pievienojies nesen sastāvu papildinājušais aizsargs Jēkabs Rēdlihs, kā arī gados jaunie vārtsargs Rihards Cimermanis, aizsargs Edmunds Augstkalns, uzbrucējs Rustams Begovs un uzbrucējs Artūrs Kuzmenkovs.

Decembrī visas septiņas spēles rīdzinieki aizvadīs savā laukumā.

Pašlaik Rīgas klubs ar izcīnītiem 57 punktiem 29 spēlēs ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu, par septiņiem punktiem atpaliekot no otrajā vietā esošās līgas čempionvienības Maskavas "Dinamo", kas aizvadījusi par maču vairāk. Savukārt ceturtajā vietā esošā Maskavas CSKA atpaliek par četriem punktiem, taču tā nospēlējusi divus mačus vairāk.

Savukārt "Jugra" vienība ar 31 punktu 29 mačos atrodas Austrumu konferences kopvērtējuma 11.vietā.

Kā zināms, pirms mača ar rīdziniekiem Hantimansijskas komanda sastāvam piesaistījusi uzbrucēju Alekseju Kručiņinu, kurš iemainīts no latviešu Miķeļa Rēdliha un Jāņa Sprukta pārstāvētās Jaroslavļas "Lokomotiv" vienības.

Pašlaik 22 gadus vecais uzbrucējs šosezon "Lokomotiv" rindās aizvadīja 13 spēles, kurās guva divus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!