Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā Rīgas "Dinamo" pirmās kārtas izbraukuma spēles pret Doņeckas "Donbass" vienību neaizvadīs Ukrainā, vēsta Krievijas mediji.

Lai gan KHL oficiāli vēl nav paziņojis, tomēr "sportbox.ru" ziņo, ka Oskara Bārtuļa pārstāvētais klubs "Donbass" nevarēs pirmās kārtas aizvadīt Ukrainā nestabilās situācijas dēļ. Ukrainas Iekšlietu ministrija informējusi klubu, ka nespēs nodrošināt viesu komandas un līdzjutēju drošību, tādēļ ieteikts spēles aizvadīt citviet.

Pagaidām nav zināms, kur spēles varētu aizvadīt "Donbass". Ja ukraiņu klubs piekritīs visus mačus aizvadīt Latvijā, tad radīsies problēmas ar spēļu norisi rīdzinieku ierastajā mājvietā "Arēnā Rīga". Gagarina kausa izcīņas pirmās kārtas otrā spēle Rietumu konferencē ieplānota 8.martā, taču šajā dienā "Arēnā Rīga" koncertē Mireija Matjē.

Tikmēr "Donbass" prezidents Boriss Koļesņikovs paudis sašutumu par publiskajā telpā parādījušos neoficiālo informāciju. "Mēs iesniedzām KHL visus nepieciešamos dokumentus par to, ka Doņeckā ir droši rīkot spēles. Ne jau tādēļ mēs divus gadus mērķtiecīgi cīnījāmies par iekļūšanu "play off", lai mājas spēles aizvadītu citviet. Cerams, ka KHL atļaus mums spēlēt mājās."

KHL nolikums paredz, ka Rietumu konferences pirmajā kārtā līdz četrām uzvarām komandas spēles aizvada 7., 8., 10. un 11.martā, kā arī nepieciešamības gadījumā 13., 15. un 17.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!