Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta pēdējās izbraukuma sērijas otrajā mačā pirmdien tiekas ar finansiālu problēmu nomocīto Novokuzņeckas "Metallurg" vienību.


Spēle Novokuzņeckā sāksies plkst.14 pēc Latvijas laika. Maču tiešraidē translēs kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB), savukārt no plkst.22.50 to ierakstā pārraidīs kanāls TV6.

Abas komandas pašlaik ir starp neveiksmīgākajām līgā - Rīgas "Dinamo" vienība piedzīvojusi zaudējumus pēdējās piecās spēlēs pēc kārtas, bet Novokuzņeckas komandas spēlētāji zaudējuši septiņās no astoņām šī gada cīņām.

Novokuzņeckas "Metallurg" komandu pēdējā laikā piemeklējušas nopietnas finansiālās problēmas un tā pārdevusi vairākus savus līderus.

Abas komandas Rīgā tikās 15.septembrī, kad mājinieki bija pārāki ar 3:1.

Izbraukuma sērijas pirmajā mačā Rīgas "Dinamo" sestdien ar 2:4 piekāpās Habarovskas "Amur" un vēlāk šajā dienā oficiāli zaudēja cerības iekļūt Gagarina kausa izcīņā. Savukārt Gagarina kausa pēdējā mačā Latvijas klubs trešdien spēkosies ar Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj" vienību, kuras treneru korpusā strādā Pēteris Skudra.

Šī izbraukuma spēļu sērija komandai ir vistālākā sezonā, jo Habarovska atrodas aptuveni 9200 kilometru attālumā no Rīgas ar laika starpību deviņas stundas, Novokuzņecka atrodas aptuveni 4600 kilometru attālumā ar laika starpību piecas stundas, bet Novosibirsku no Latvijas galvaspilsētas šķir aptuveni 4300 kilometru ar laika starpību piecas stundas.

Sezonas tālākajā izbraukumā komanda devās 25 spēlētāju sastāvā, bet vārtsargs Kristers Gudļevskis un uzbrucējs Juris Upītis vienībai pievienojās Habarovskā, kur divas Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) turnīra cīņas aizvadīja Latvijas klubs "Rīga".

Izbraukumā "Dinamo" sastāvā devušies trīs vārtsargi - Māris Jučers, Mīkaels Telkvists un Kristers Gudļevskis; astoņi aizsargi - Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Porejs, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Jēkabs Rēdlihs un Guntis Galviņš; kā arī 14 uzbrucēji - Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Pols Šekura, Aleksandrs Žirū, Andris Džeriņš, Māris Bičevskis, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Miks Indrašis, Raitis Ivanāns, Elvijs Biezais, Vitālijs Pavlovs, Roberts Bukarts un Juris Upītis. Mājās šoreiz atstāts pieredzējušais uzbrucējs Ģirts Ankipāns.

Noslēdzošās trīs KHL regulārā čempionāta spēles Rīgas klubs aizvadīs savā laukumā.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 46 punktiem 47 spēlēs ieņem 13.vietu, bet Novokuzņeckas "Metallurg" ar 49 punktiem 46 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē un, visticamāk, pirmdien oficiāli zaudēs izredzes uz izslēgšanas spēlēm.

Kā zināms, tās komandas, kuras neiekļūs 16 Gagarina kausa dalībnieču vidū, sezonu turpinās ar dalību Cerību kausā.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon bija izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums bija iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Latvijas klubs izslēgšanas spēlēm nav kvalificējies pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!