Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā ceturto uzvaru pēc kārtas ceturtdien izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas ar 4:1 (1:0, 0:0, 3:1) pieveica Latvijas izlases aizsarga Aleksandra Jerofejeva pārstāvēto Novokuzņeckas "Metallurg".

Foto galerija

Mača sestajā minūtē "Dinamo" vadībā izvirzīja Lauris Dārziņš. Pēdējās trešdaļas sākumā aizsargi Rodrigo Laviņš un Kristaps Sotnieks panāca 3:0, tad Aleksejs Kosourovs vienus vārtus atguva, bet punktu "Dinamo" uzvarai pielika Marks Hartigans.

"Dinamo" vārstargs Kriss Holts mačā atvairīja 22 metienus, bet rīdzinieki pa pretinieku vārtiem izdarīja 33 metienus.

1.periods

Spēles sākumā neizskatījās, ka Rīgas "Dinamo" pretinieki ir komanda, kas KHL kopvērtējumā atrodas pēdējā vietā – līdzīga spēle ritēja abās laukuma pusēs, taču sestās minūtes sākumā vadībā spēja izvirzīties mājinieki. "Metallurg" vārtsargs Aleksandrs Vjuhins atsita Miķeļa Rēdliha raidīto ripu, to uztvēra Lauris Dārziņš, ātri apslidoja vārtiem un iebakstīja ripu vārtu stūrī – 1:0.

Pēc pirmo vārtu zaudēšanas "Metallurg" nedaudz samazināja spēles ātrumu, toties rīdzinieki sāka pelnīt noraidījumus. "Dinamo" pat četras minūtes atradās skaitliskajā mazākumā – tikko kā beidzās Rodrigo Laviņa noraidījums, kā ar neatļautu paņēmienu pretinieku apturēja Mārtiņš Karsums. Arī pēdējo perioda minūti "Dinamo" aizvadīja mazākumā, kad par rupjību divu minūšu sodu nopelnīja Ģirts Ankipāns, taču nevienu no četriem vairākumiem viesi nepārvērta vārtu guvumā – lieliski aizsardzībā darbojās "Dinamo" hokejisti un Kriss Holts mūsējo vārtos.

2.periods

Otrajā periodā neviena no komandām vārtus neguva, taču laukumā dominēja Rīgas "Dinamo", spēlējot ātri, daudzveidīgi, taču daudzie uzbrukumi aprāvās pārsvarā pret pretinieku vārtsargu Aleksandu Vjuhinu, kura darbība atsevišķos momentos bija apbrīnojama. Vjuhins atvairīja gan bīstamu Broka Trotera, gan Laura Dārziņa raidījumu, un skatītāji arvien uzstājīgās sāka pieprasīt otros vārtus.

Sestajā minūtē Rīgas "Dinamo" nonāca vairākumā, taču aizvadīja to vāji un nepārliecinoši, pa īstam pat neapdraudot viesu vārtus, taču, spēlējot vienādos sastāvos, iniciatīva joprojām bija mājiniekiem. 12. minūtē Jānis Sprukts nerealizēja drošu vārtu momentu, kad Vjuhins bija izslidojis no vārtiem un jau gulēja uz ledus, tomēr brīnumainā kārtā ar ķērājcimdu atvairīja ripu, bīstami pretiniekiem darbojās arī ceturtās maiņas uzbrucēji Gints Meija, Andris Džeriņš, labs solo izgājiens arī Robertam Bukartam, taču katrreiz viss atdūrās pret pretinieku vārtsargu.

Perioda beigās viesi sāka arvien vairāk kļūdīties un vairākumā nonāca dinamieši, pat pieci pret trim pēdējā minūtē, tomēr rezultāts līdz pat perioda beigām palika tāds pat kā pēc pirmās trešdaļas – 1:0.

3.periods

Trešajā trešdaļā Rīgas "Dinamo" ar uzviju "atriebās" pretiniekiem par "tukšo" otro periodu, gūstot trīs vārtus. Jau otrajā minūtē Kristaps Sotnieks ar spēcīgu raidījumu no zilās līnijas pārspēja līdz tam neieņemamo Aleksandra Vjuhina "cietoksni", panākot 2:0 "Dinamo" labā un gūstot savus pirmos vārtus šosezon.

Piektajā minūtē noraidījums "Metallurg" komandā un pēc nepilnas pusminūtes Rodrigo Laviņš no Aleksandra Ņiživija un Harka Hartigana piespēlēs rīdzinieku pārsvaru palielina līdz trim vārtiem – 3:0.

Turpinājumā izskatījās, ka nu "Dinamo" ir svarīgi noturēt viesus bez vārtu guvuma, taču 13. minūtē Aleksejs Korusovs, kurš atradās tieši pie Holta vārtiem, saņēma no Jevgeņija Beluhina piespēli pāri visai zonai un precīzi raidīja ripu vārtu augšējā stūrī.

14. minūtes beigās pret Marku Hartiganu noraidījumu nopelnīja Latvijas izlases aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, un pats Hartigans pēc 20 sekundēm "sodīja" "Metallurg" par šo pārkāpumu - 4:1.

Lai arī Novokuzņeckas komandas spēlētāji neizskatījās, ka būtu nolaiduši rokas, tomēr nozīmīgi mainīt spēles rezultātu viņiem nebija pa spēkam, un Rīgas "Dinamo" svinēja ceturto uzvaru pēc kārtas un trešo pēc kārtas savā laukumā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs mačā bija tāds pats kā iepriekšējā spēlē, tikai vārtu sargāšana bija uzticēta Krisam Holtam. Kā zināms, vismaz mēnesi laukumā nevarēs iziet Sandis Ozoliņš, arī viņa maiņas partneris Oskars Cibuļskis ceturtdienas mačā nepiedalījās.

Rīgas "Dinamo" sastāvs uz spēli:

#31 Kriss Holts (#79 Mikaēls Telkvists);

#10 Lauris Dārziņš - #5 Jānis Sprukts – #19 Miķelis Rēdlihs;
#2 Rodrigo Laviņš – #14 Jēkabs Rēdlihs;

#17 Aleksandrs Ņiživijs – #3 Mark Hartigan – #43 Tomašs Surovijs;
#13 Guntis Galviņš - #11 Kristaps Sotnieks;

#15 Mārtiņš Karsums – #91 Broks Troters - #75 Ģirts Ankipāns;
#9 Krišjānis Rēdlihs - #6 Arvīds Reķis;

#21 Roberts Bukarts – #18 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija.


Novokuzņeckas "Metallurg" sastāvs uz spēli:

#35 Aleksandrs Vjuhins (#1 Vadims Tarasovs);

#23 Aleksandrs Golovins - #18 Marks Bomerbeks - #13 Vaclavs Nedorosts;
#7 Niks Endžels - #80 Andrejs Jesipovs;

#21 Dmitrijs Dudarevs - #33 Ruslans Hasanšins - #10 Aleksandrs Bumagins;
#9 Dmitrijs Orlovs - #25 Aleksandrs Jerofejevs;

#91 Maksim Kicins - #34 Jevgeņijs Beluhisn - #79 Aleksesj Kosourovs;
#37 Pavel Kanarskis - #82 Mihails Kukļevs;

#5 Ņikita Viglazovs - #17 Andresj Smirnovs - #55 Deniss Stasjuks;
#42 Zahars Arzamascevs - #19 Valērijs Didikins

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!