Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta šīs sezonas pēdējās izbraukuma sērijas trešajā spēlē Rīgas "Dinamo" komanda ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) pārspēja Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas "Avangard" vienību.

Pirmos vārtus spēles 28.minūtē guva Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Džeimijs Lundmarks, kurš izrādījās veiksmīgākais cīņā vārtu priekšā, bet pēc astoņām minūtēm mājinieks Dmitrijs Sjomins rezultātu izlīdzināja. Tikmēr mača 46.minūtē Jānis Sprukts izdarīja teicamu piespēli Miķelim Rēdliham, kurš ripu raidīja brīvajā vārtu stūrī, panākot 2:1, bet mača izskaņā trešos vārtus Rīgas kluba labā guva Mārtiņš Karsums, raidot ripu tukšos vārtos.

Pēc šīs uzvaras "Dinamo" KHL Rietumu konferences kopvērtējumā ar 68 punktiem 47 spēlēs pakāpās uz septīto pozīciju, kamēr viņu tiešajiem konkurentiem ir par trīs punktiem mazāk 48 mačos.

Pirms spēles

Šīsdienas spēlei treneri pieteikuši sešus aizsargus un 13 uzbrucējus, un sastāvs būs tieši tāds pats kā iepriekšējā mačā.

Pirmais periods

Spēle iesākās diez gan mierīgā tempā, bet ar ripu vairāk spēlēja Rīgas "Dinamo", kuri nespēja izveidot bīstamu uzbrukumu uz "Avangard" vārtsarga
Kari Ramo
vārtiem. Pirmo reizi ripa Omskas komandas vārtos pabija ceturtajā minūtē, taču vārtu guvums netika ieskaitīts, jo līdz ar ripu vārtos ieslīdēja arī uzbrucējs, izgrūžot vārtus. Tūlīt Aleksandrs Ņiživijs pārkāpa noteikumus, atstājot savu komandu mazākumā, taču mazākuma brigāde un vārtsargs
Kriss Holts
darbojās pārliecinoši. Pēc mazākuma "Avangard" pārtvēra ripu un devās uzbrukumā divi pret vienu, bet rīdzinieku vārtsargs glāba savu vienību.

Līdz trešdaļas vidum spēles temps kļuva nedaudz ātrāks, un komandas apmainījās ar uzbrukumiem, taču iespējas gūt vārtus nevienai no vienībām nebija. Tuvojoties perioda beigām, "Dinamo" hokejisti sasparojās – Krišjānis Rēdlihs izdarīja labu piespēli vārtu priekšā, taču neviens no uzbrucējiem netrāpīja pa ripu, bet brīdi vēlāk Roberts Bukarts, būdams salīdzinoši brīvs, izdarīja metienu, taču Ramo ripu tvēra. Uzreiz "Avangard" izdarīja trīs labus metienus, kurus Holts atsita. Trešdaļas noslēgums aizritēja mājinieku zīmē, bet vārti tā arī netika gūti.

Otrais periods

Pēc pārtraukuma "Avangard" nekavējoties mētās uzbrukumā, vēlreiz diviem uzbrucējiem izejot pret vienu aizsargu, bet Holts neticamā veidā metienu atvairīja un aizsargs novērsa pārējās briesmas. Līdz ar vētraino trešdaļas sākumu, spēles temps strauji pieauga, kamēr vēl viena bīstama epizode bija "Dinamo" vārtu priekšā, kad pēc metiena no centra ripa atleca vārtu priekšā un Holts uz brīdi to pazaudēja, taču viņš spēja noreaģēt. Trešdaļas trešajā minūtē
Miķelis Rēdlihs
tika nosēdināts uz noraidīto soliņa, bet 30 sekundes "Dinamo" bija divu vīru mazākumā, jo vēl vienu noraidījumu nopelnīja
Marcels Hosa
. Ar trīsarpus minūtēm vairākumā omskiešiem nepietika, lai gūtu vārtus, un komandas spēlēja vienādos sastāvos.

Trešdaļas astotajā minūtē "Dinamo" divas reizes no tuvas distances apdraudēja Ramo vārtus, bet pēc otrā metiena vārtu priekšā veiksmīgākais bija Džeimijs Lundmarks, atklājot spēles rezultātu. Pēc zaudētajiem vārtiem "Avangard" ātri metās uzbrukumā, taču Aleksandrs Popovs pārkāpa noteikumus, dodot iespēju viesiem spēlēt vairākumā. Vairākumā rīdziniekiem spēle nepadevās, bet pēc tā viņi turpināja kontrolēt ripu uzbrukuma zonā. Ilgāku laiku vienības spēlēja mierīgu hokeju, bet tad Sjomins atrāvās no aizsargiem un apspēlēja Holtu, izlīdzinot rezultātu. Pēdējā minūtē Niklass Luceniuss no "Dinamo" saņēma noraidījumu, kurā mājinieki labi uzbruka, taču pēc perioda noslēgumā arī "Avangard" Latvijas aizsargs Georgijs Pujacs arī tika noraidīts un pēdējās 20 minūtes vienības iesāks, spēlējot četri pret četri.

Trešais periods

Vienības, spēlējot četri pret četri, bīstamums momentus neizveidoja, tāpat arī "Dinamo", kad 30 sekundes spēlēja vairākumā. Tikmēr trešdaļas piektajā minūtē "Avangard" spēlētājs Kirils Ljamins tika noraidīts, un rīdziniekiem vajadzēja minūti, lai izvirzītos vadībā – Sprukts izdarīja ļoti precīzu piespēli gar vārtiem un Miķelis Rēdlihs ripu raidīja tukšajā vārtu stūrī. Trīs minūtes vēlāk Latvijas komanda vairākumā spēlēja vēlreiz, taču to izmantot neizdevās, lai arī bija laba saspēle pretinieku aizsardzības zonā.

Arī tupinājumā aktīvāk spēlēja Rīgas komandas hokejisti, kuri ik pa brīdim pārbaudīja Ramo modrību, taču vārtsargs spēlēja precīzi, tikmēr pretinieki meklēja pretuzbrukumu iespējas, un tās arī atrada, taču arī "Dinamo" vārtsargs darbojās teicami. Pēdējās divās minūtēs mājinieki centās uzspiest savu spēles stilu, taču tas īsti neizdevās. Tāpat Omskas komandas vārtsargs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, kas palīdzēja izveidot bīstamu vārtu gūšanas momentu, bet tad Mārtiņš Karsums no viduszonas ripu raidīja tukšajos vārtos.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei:

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).

Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks.

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts – #19 M. Rēdlihs, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #79 Fredrik Warg - #83 Jamie Lundmark, #81 Marcel Hossa - #73 Niclas Lucenius - #75 Ģirts Ankipāns, #21 Roberts Bukarts - #96 Māris Bičevskis - #87 Gints Meija, #47 Mārtiņš Cipulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!