Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" jaunais uzbrucējs Deivids Sarkanis paudis prieku par pirmo rezultativitātes punktu KHL.

Kā ziņots, "Dinamo" izbraukuma spēļu sērijas trešajā mačā trešdien ar rezultātu 2:1 (2:0, 0:0, 0:1) uzvarēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību, kuras sastāvā ir latviešu uzbrucēji Miķelis Rēdlihs un Jānis Sprukts. Šis mačs bija zīmīgs ar uzbrucēja Māra Bičevska pirmo došanos laukumā šīs sezonas cīņās, slovāku uzbrucēja Marcela Haščāka atgriešanos ierindā pēc traumas izdziedēšanas uzreiz ar gūtiem vārtiem, kā arī ar Sarkaņa pirmo rezultativitātes punktu KHL.

"Īpaši satraucies pirms mača nebiju. Laikam māku sevi nomierināt. Galvā sev liekas domas nelaidu, vienkārši gāju un spēlēju," Sarkaņa teikto citē Rīgas klubs. "Sākumā spēlējām ļoti labi, veidojām bīstamus uzbrukumus. Vienā brīdī ripa izleca veiksmīgi un divatā ar Haščāku izskrējām uz "Lokomotiv" vārtiem. Atdevu piespēli Marcelam, bet pašu vārtu guvumu es neredzēju, jo mani aizsargs "paņēma uz pleciņa". Bet, jā, Haščāks malacis. Otrajā un trešajā trešdaļā laukumā izgāju mazāk, jo daudz spēlējām mazākumā. Tomēr esmu priecīgs par pirmo trešdaļu un to, ka komandai izdevās izcīnīt trīs punktus."


"Maču sākām spēlēt agresīvi. Arī treneris pirms spēles teica, ka "Lokomotiv" komandā spēlē jauni puiši, un pret tiem ir jāspēlē agresīvi, jo viņi būs aktīvi. Mums arī bija jābūt aktīviem," pauda uzbrucējs, kuram šī bija pirmā pilnvērtīgā spēle KHL. "Domāju, otrajā trešdaļā zaudējām savu spēli noraidījumu dēļ. Mums sanāca trīs noraidījumi pēc kārtas. Sešas minūtes spēlēt mazākumā ir grūti, bet mums izdevās izturēt."

Šīs izbraukuma sērijas noslēgumā rīdzinieki piektdien tiksies arī ar Čerepovecas "Severstaļ", bet pēc tam sāksies pusotru nedēļu ilgs novembra starptautisko spēļu pārtraukums.

"Noteikti jāspēlē agresīvi un aktīvi. Tā, kā iesākām šo maču. Lietas laukumā jādara ātri. Ātras piespēles, ātri jāizdomā, ko darīt, un galvenais - spēles disciplīna. Nevajag nolaisties un atslābt, ja mēs esam vadībā," par nākamo maču izteicās Sarkanis.

Pie vismaz viena punkta Latvijas komanda tikusi desmit no 11 oktobrī aizvadītajiem mačiem. Šajās 11 cīņās piedzīvoti trīs zaudējumi.

Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 42 punktiem 22 spēlēs ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma trešo pozīciju.

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!