Foto: DELFI
Latvijas hokeja kluba Rīgas "Dinamo" jauniešu komanda svētdien izcīnīja 11.vietu Krievijas pilsētā Omskā notiekošajā tradicionālajā "Gazprom Ņeft" kausa izcīņas turnīrā.

Svētdien aizvadītajā spēlē par 11.vietu Latvijas jaunie hokejisti ar rezultātu 5:2 pieveica Maskavas apgabala "Atlant" spēlētājus.

Jau ziņots, ka apakšgrupas spēlēs Dinamo" jaunieši, kurus turnīrā vada galvenais treneris Aigars Razgals, ar 2:3 pēcspēles metienos zaudēja Tjumeņas "Gazovik" jaunajai maiņai, vēlāk ar 0:6 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai, bet pēc tam ar 7:1 sagrāva citu Krievijas klubu Salehardas "Jamal".

Savukārt pusfinālā par 9.-12.vietu "Dinamo" komanda ar 3:7 zaudēja Krievijas klubam Kazaņas "Ak Bars", kas turnīrā triumfēja pagājušajā gadā.

Turnīrā piedalās 16 komandas hokejistiem vecumā līdz 12 gadiem. Lai arī sākotnēji tajā interesi piedalīties izrādīja 22 klubi un vairākas ārzemju vienības, šogad sacensībās, kas tiek rīkotas septīto reizi, piedalās 15 Krievijas un viens Latvijas klubs. Tomēr organizatoriem jau ir skaidrs, ka nākamgad turnīrā piedalīsies vismaz 24 komandas.

Turnīrs pirms septiņiem gadiem sākās starp četrām pilsētām, kurās "Gazprom" iegūst naftu, bet nu tas kļuvis par labāko bērnu turnīru Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!