Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" mačā ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" aizvada pēdējo izbraukuma spēli šogad.

Cīņa sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika. To tiešraidē varēs vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Kā ziņots, iepriekšējo reizi abas komandas tikās 19.novembrī, kad rīdzinieki tika pie panākuma ar 3:1. Pēdējās septiņās spēlēs "Avtomobilist" komanda izcīnījusi vien vienu panākumu.

Šis Rīgas "Dinamo" izbraukums tika iesākts piektdien, kad Kazahstānas galvaspilsētā Astanā ar 5:4 pēcspēles metienu sērijā tika uzveikta vietējā "Baris" komanda. Svētdien ar 2:5 nācās piekāpties Omskas "Avangard", pārtraucot astoņu uzvaru sēriju, bet otrdien rīdzinieki ar 2:1 pagarinājumā uzveica Hantimansijskas "Jugra".

Astoņas uzvarētas spēles pēc kārtas ir Rīgas "Dinamo" rekords.

Šajā izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" vienība devusies bez uzbrucēja Roberta Bukarta, toties ar iepriekš savainotajiem uzbrucēju Andri Džeriņu un aizsargu Rodrigo Laviņu ierindā. Tāpat izbraukumā pievienojies nesen sastāvu papildinājušais aizsargs Jēkabs Rēdlihs, kā arī gados jaunie vārtsargs Rihards Cimermanis, aizsargs Edmunds Augstkalns, uzbrucējs Rustams Begovs un uzbrucējs Artūrs Kuzmenkovs.

Visas septiņas decembra spēles Rīgas "Dinamo" aizvadīs savā laukumā, bet janvārī uzsāks ļoti saspringtu spēļu maratonu pirms Soču olimpiskajām spēlēm.

Rīgas klubs ar izcīnītiem 59 punktiem 30 spēlēs ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu, par pieciem punktiem atpaliekot no otrajā vietā esošās līgas čempionvienības Maskavas "Dinamo", kas aizvadījusi par maču vairāk. Savukārt ceturtajā vietā esošā Maskavas CSKA vienība atpaliek par trim punktiem, taču nospēlējusi divus mačus vairāk.

Savukārt "Avtomobilist" vienība ar 40 punktiem 32 mačos atrodas Austrumu konferences kopvērtējuma devītajā vietā.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!