Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" kārtējās regulārās sezonas spēlē pirmdien, 12. oktobrī, savā laukumā uzņem Magņitogorskas "Metallurg" spēlētājus.

Duelis sāksies plkst.19.30. Portāls "Delfi" no pulksten 19:00 sāks teksta tiešraidi par šo spēli.

Pēc sezonas pirmās trīs uzvaru sērijas rīdzinieki atkal cietuši divus zaudējumus - trešdien ar 1:3 piekāpās Ņižņekamskas ''Ņeftehimik", bet piektdien pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 piekāpās Čeļabinskas "Traktor" spēlētājiem.

Nesen rīdzinieki atbrīvojās no diviem uzbrucējiem - vācietis Fēlikss Šics karjeru turpinās Pētera Skudras trenētajā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībā, bet latvietis Roberts Bukarts pie jaunas komandas vēl nav ticis.

Tāpat vienībai pašlaik nevar palīdzēt aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, kuram pagājušajā nedēļā tika konstatēts smadzeņu satricinājums.

Piecos mačos savā laukumā Rīgas "Dinamo" komanda šosezon svinējusi tikai vienu panākumu. Savukārt 13 izbraukuma cīņās gūtas piecas uzvaras.

2014.gada Gagarina kausa ieguvēja no Magņitogorskas, ko trenē slavenais Maiks Kīnens, šajā mēnesī guvusi tikai divas uzvaras četros mačos. Iepriekšējā cīņā tā piektdien ar 2:3 zaudēja vienai no Rietumu konferences vājākajām vienībām Bratislavas "Slovan".

Magņitogorskas "Metallurg" līderis Sergejs Mozjakins šosezon 18 spēlēs izcēlies ar 12 gūtajiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kas viņam dod otro vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, atpaliekot vienīgi no Maskavas CSKA uzbrukuma līdera Aleksandra Radulova.

Pēc šī mača Rīgas "Dinamo" trešdien uzņems Ufas "Salavat Julajev" hokejistus, bet pēc tam nākamajā nedēļā plānota kārtējā trīs izbraukuma spēļu sērija, kuras ietvaros 24.oktobrī arī notiks viesošanās Magņitogorskā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 24 punktiem 19 mačos ieņem 12.vietu, tomēr labāko astotnieks ir tikai trīs punktu attālumā.

Savukārt Magņitogorskas vienība ar 31 punktu 18 mačos ieņem septīto vietu Austrumu konferencē.

Jaunajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču "Atlant", kas saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas "Spartak", atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas "Dinamo", Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan" - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču šogad komandas mērķis ir cīnīties izslēgšanas spēlēs.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!