Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" no fārmkluba "Liepājas metalurgs" pirmoreiz izsaukusi jauno uzbrucēju Juri Upīti.

Viņš aizstās uzbrucēju Džeimiju Lundmarku, kurš sestdien notikušajā mačā ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību guva pleca savainojumu. Šī iemesla dēļ Lundmarks nevarēs komandai palīdzēt tuvākajās mājas spēlēs.

Savainojumu Lundmarks guva trešajā periodā, kad pēc sadursmes neveiksmīgi ar plecu ietriecās apmalē. Padziļināta izmeklēšana notiks pirmdien, kad arī būs zināms cik ilgs laiks nepieciešams savainojuma sadziedēšanai.

Līdzšinējos 17 KHL mačos Rīgas "Dinamo" sastāvā Lundmarks guvis četrus vārtus un izpildījis trīs rezultatīvas piespēles.

Pēc Lundmarka traumas Rīgas "Dinamo" treneru rīcībā bija palikuši tikai 11 uzbrucēji, tāpēc vienībai pievienojies Upītis, kurš jau svētdien aizvada koptreniņus.

Šosezon Upītis "Liepājas metalurgs" sastāvā spēlē Baltkrievijas atklātajā čempionātā, 18 spēlēs izceļoties ar pieciem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, kas ir dalīts labākais rādītājs komandā.

Upītis Rīgas "Dinamo" sastāvā, iespējams, debitēs jau pirmdien, kad vienība KHL mačā uzņems latviešu vārtsarga Edgara Masaļska Hantimansijskas "Jugra" komandu.

Šobrīd Rīgas "Dinamo" savainoto spēlētāju sarakstā ir četri uzbrucēji - Lundmarks, Andris Džeriņš (lauzta roka), Aleksandrs Ņiživijs (lauzta riba), un Ģirts Ankipāns (kājas sasitums). No šiem spēlētājiem tikai Ankipāns jau tuvākajās spēlēs varētu atgriezties ierindā.

Kā ziņots, mačā ar "Ņeftehimik" Rīgas "Dinamo" nespēja noturēt divu vārtu pārsvaru un piekāpās pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 4:5.

Rīgas "Dinamo" savā laukumā aizvadīs nākamās sešas spēles - sākot ar pirmdienu katru otro dienu Latvijas klubs spēkosies ar "Jugra", Magņitogorskas "Metallurg", Omskas "Avangard" un Čerepovecas "Severstaļ" vienībām. Pēc tam sāksies novembra starptautisko spēļu pārtraukums, bet turpmākos divus mačus Rīgas "Dinamo" atkal aizvadīs savā laukumā, kad 16.novembrī uzņems Sanktpēterburgas SKA, bet 20.novembrī tiksies ar Maskavas "Spartak".

Zīmīgi, ka 2.novembrī paredzētā spēle ar Magņitogorskas "Metallurg" komandu tiks aizvadīta Liepājā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 22 punktiem 18 mačos šobrīd ieņem devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!