Foto: DELFI

Cerības sasniegt izslēgšanas turnīru zaudējusī Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē uzņem aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Somijas vienību Helsinku "Jokerit".

Duelis "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. Portāls "Delfi" no pulksten 19:00 piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Kaut Rīgas "Dinamo" savā iepriekšējā mačā pirmdien ar 3:1 izbraukumā pārspēja Čerepovecas "Severstaļ", pārtraucot trīs zaudējumu sēriju, otrdien Latvijas kluba izredzes uz izslēgšanas turnīru zuda pēc tam, kad Slovākijas vienība Bratislavas "Slovan" izbraukumā ar 3:1 pārspēja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral", gūstot trešo panākumu pēdējo četru maču laikā.

Pēc šī panākuma Rietumu konferences astotajā vietā esošais "Slovan" klubs guvis 85 punktus 56 spēlēs, kamēr Rīgas "Dinamo" ir 12.pozīcijā ar 68 punktiem 55 mačos. Starp abām komandām ir 17 punkti, bet rīdziniekiem līdz sezonas beigām atlicis aizvadīt tikai piecas spēles, kurās maksimāli iespējams izcīnīt 15 punktus. Līdz ar to labāko astotnieks, kas pēc regulārā čempionāta beigām cīnīsies izslēgšanas spēlēs, Latvijas komandai kļuvis neaizsniedzams.

Šī Rīgas "Dinamo" un "Jokerit" būs otrā savstarpējā tikšanās reize šosezon, bet 31.oktobrī notikusī pirmā ir ierakstīta vēsturē ar faktu, ka rīdzinieki trešajā trešdaļā atspēlēja piecu vārtu deficītu un guva panākumu izbraukumā pēcspēles metienos ar 6:5.

Trešdienas spēlē ar Rīgas "Dinamo" komandu "Jokerit" vienībai viena mača diskvalifikācijas dēļ nepalīdzēs dāņu aizsargs Filips Larsens, kurš šosezon ticis pie deviņiem vārtiem un 25 rezultatīvām piespēlēm, atrodoties komandas rezultatīvāko spēlētāju trešajā vietā.

Neskatoties uz iepriekšējos divos mačos piedzīvotajiem zaudējumiem KHL grandiem Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas SKA, "Jokerit" komanda joprojām saglabā labas izredzes regulāro sezonu noslēgt Rietumu konferences otrajā vietā, jo pašlaik ir savas divīzijas līdere, kurai ir garantēta vismaz otrā pozīcija. "Jokerit" komanda tikusi pie 101 punkta 55 mačos un tuvāko divīzijas sekotāju SKA apsteidz par pieciem punktiem, turklāt aizvadījusi par spēli vairāk.

Pašā konferencē gan "Jokerit" ir tikai trešais lielākais punktu skaits - līdere ar 124 punktiem 56 spēlēs ir Maskavas CSKA komanda, kam nepieciešams izcīnīt vien divus punktus, lai otro gadu pēc kārtas kļūtu par KHL regulārā čempionāta uzvarētājiem, bet ar 116 punktiem 57 spēlēs seko Jaroslavļas "Lokomotiv" vienība, kas konferences kopvērtējumā gan atrodama vien trešajā pozīcijā.

Kulda "Jokerit" komandai pievienojās oktobra sākumā un šajā laikā 38 spēlēs izcēlies ar piecām rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības koeficientu +13.

Turpinājumā rīdzinieki piektdien uzņems Astanas "Baris", nākamajā pirmdienā noslēdzošajā izbraukuma spēlē viesosies pie "Slovan", bet pēc valstsvienību pārtraukuma sekos vēl divi mači savā laukumā ar čempioni SKA un Maskavas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai pēdējā laikā nepalīdz traumas ārstējošie Krišjānis Rēdlihs, Tims Sestito, Filips Toluzakos un Nikolajs Jeļisejevs, kaut nesen tika prognozēts, ka Sestito jau tuvākajā laikā varētu atgriezties laukumā. Tāpat kādu laiku nav spēlējis Gints Meija, kurš atlabst no plaušu karsoņa.

Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņai divus gadus pēc kārtas nav spējis kvalificēties pirmo reizi vēsturē. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Rietumu konferencē septiņas komandas - CSKA, "Jokerit", "Lokomotiv", "Soči", Maskavas "Dinamo", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un SKA - jau ir nodrošinājušas sev vietu izslēgšanas spēlēs. Par pēdējo ceļazīmi cīņa notiek starp "Slovan", Minskas "Dinamo" un Zagrebas "Medveščak".

Tikmēr Austrumos izslēgšanas spēlēs jau iekļuvušas Omskas "Avangard", Magņitogorskas "Metallurg", Novosibirskas "Sibirj" un Ufas "Salavat Julajev".

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!