Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Tāpat kā kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas pirmās kārtas ceturtajā spēlē svētdien, arī otrdien izbraukumā Rīgas "Dinamo" komandai nevarēs palīdzēt uzbrucējs Marks Hartigans.

Hartigans cirkšņa savainojumu guva sestdienas spēlē, kurā nespēlēja jau no otrā perioda vidus. Uzbrucējs izlaida spēli svētdien un tagad nav devies kopā ar komandu uz Maskavu, informē Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" uz piekto spēli pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo" izlidoja pirmdien pēcpusdienā ar līgumreisu. Treneri uz Maskavu komandas sastāvā iekļāva trīs vārtsargus, deviņus aizsargus un 15 uzbrucējus. Uz Maskavu ir devušies visi tie spēlētāji, kuri piedalījās iepriekšējā spēlē "Arēnā Rīga", kā arī Edgars Lūsiņš, Jānis Andersons, Vitālijs Karamnovs, no "Liepājas metalurgs' izsauktais Gints Meija un arī no slimības atlabušais Juris Štāls, kā arī aizsargs Arvīds Reķis, kurš atgūstas no rokas savainojuma.

Otrdien no rīta Rīgas "Dinamo" aizvadīs treniņu uz Lužņiku mazās sporta arēnas ledus, pēc kura tad treneru kolektīvs arī pieņems galīgo lēmumu, kādā sastāvā komanda aizvadīs nākamo maču.

Atgādinām, ka Rīgas "Dinamo" un Maskavas "Dinamo" piektais mačs otrdien sāksies pulksten 18:30 pēc Latvijas laika. Sērijā līdz četrām uzvarām rīdzinieki ir vadībā ar 3-1 un uzvaras gadījumā otrdienas spēlē nodrošinās iekļūšanu nākamajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā.

Atgādinām, ka pagājušajā trešdienā sērijas pirmajā spēlē izbraukumā rīdziniekiem pagarinājumā uzvaru ar 2:1 atnesa Oskars Cibuļskis, bet ceturtdien Znaroka vadītā komanda revanšējās savā laukumā ar 8:4.

Savukārt sestdien asumiem bagātā spēlē "Arēnā Rīga" ar 5:1 pārāki bija rīdzinieki, atgūstot vadību visā sērijā, bet svētdien spraigā cīņā pagarinājumā Rīgas klubs vēlreiz uzvarēja ar 2:1, pietuvojoties iekļūšanai ceturtdaļfinālā. .

Nepieciešamības gadījumā, Rīgas un Maskavas komandu dueļa sestā spēle 3.martā ieplānota "Arēnā Rīga", bet septītā spēle - 5. martā Maskavā.

KHL regulārā čempionāta vērtējumā Rīgas "Dinamo" ierindojās septītajā vietā Rietumu konferencē, bet Maskavas "Dinamo" bija otrā Rietumu konferencē. KHL pirmajās divās sezonās rīdzinieku ceļi jau krustojušies ar tagadējā Maskavas "Dinamo" priekšgājējiem. Pirmajā sezonā pirmajā kārtā Rīgas "Dinamo" ar 0-3 zaudēja Maskavas "Dinamo", savukārt pagājušajā sezonā pirmajā kārtā rīdzinieki sensacionāli ar 3-1 uzvarēja vienus no galvenajiem favorītiem Sanktpēterburgas SKA un pēc tam sērijā ar 1-4 zaudēja Znaroka un Vītoliņa trenētajam Balašihas MVD, kas vēlāk apvienojās ar Maskavas "Dinamo".

Pirms sezonas Rīgas "Dinamo" vadība kā mērķi komandai noteica iekļūšanu Gagarina kausā, bet pēc šī mērķa realizēšanas noteikts iekļūt Gagarina kausa finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!