Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" šīs sezonas minimālais mērķis būs iekļūšana Gagarina kausa izcīņā, pirmdien notikušās tikšanās laikā ar spēlētājiem pavēstījusi vienības vadība.

Kā izteicies AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, vienībai minimālais mērķis būs iekļūšana KHL izslēgšanas spēlēs, kur nokļūstot komandai būtu jācīnās par visaugstākajiem mērķiem.

Savickis uzrunā spēlētājiem norādījis, ka, pārstāvot Rīgas "Dinamo" komandu, hokejisti pārstāv arī Latviju, jo citur pasaulē kluba vārds tiek saistīts tieši ar pašu valsti.

Tā kā Rīgas "Dinamo" sastāvā spēlē arī liels skaits Latvijas hokejistu, šī sezona būs svarīga, lai sagatavotos nākamgad Krievijā gaidāmajam pasaules čempionātam, norādījis AS "Dinamo Rīga" padomes loceklis Guntis Ulmanis.

Tikšanās laikā jaunais vienības treneris soms Kari Heikile atzina, ka sagatavošanās posmā ir paveikts liels darbs, lai izpildītu kluba vadības doto uzdevumu. Savukārt komandas kapteinis Lauris Dārziņš komandas vārdā pateicās kluba vadībai par doto iespēju vienībai labi sagatavoties KHL sezonas spēlēm un spēlēt mājās, turklāt arī ārzemnieki īsā laikā ir labi iejutušies komandā. Viņš apsolīja, ka komanda pieliks visus savus spēkus, lai izpildītu kluba vadības doto uzdevumu, un hokejisti ir gatavi cīnīties par uzvaru katrā spēlē.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" gatavošanos sezonai sāka jūlija sākumā un šajā laikā trenējās ne tikai Rīgā, bet arī Valmierā. Komanda kopā aizvadīja deviņus pārbaudes mačus, kas visi risinājās Latvijā.

Rīgas "Dinamo" jauno sezonu sāks otrdien, kad savā laukumā uzņems Kazaņas "Ak Bars" komandu.

"Ak Bars" ir pagājušās sezonas fināliste, kam titula sērijā ar 1-4 nācās piekāpties Sanktpēterburgas SKA. Vēl tikai pagājušās nedēļas vidū "Ak Bars" Rīgā triumfēja arī tradicionālajā pirmssezonas turnīrā "Latvijas Dzelzceļa" kauss, finālā ar 2:0 pārspējot Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu.

Čempionāta turpinājumā Rīgas "Dinamo" ceturtdien uzņems Čerepovecas "Severstaļ" komandu, bet pirmo izbraukuma sēriju sāks svētdien, 30.augustā, un tajā tiksies ar Minskas "Dinamo", Maskavas CSKA, Zagrebas "Medveščak". Tā kā šajā laikā "Arēnā Rīga" risināsies Eiropas čempionāts basketbolā, turpinājumā pēc pāris dienu pauzes Rīgas "Dinamo" arī dosies sezonas tālākajā braucienā, viesojoties pie Novokuzņeckas "Metallurg", Novosibirskas "Sibirj", Habarovskas "Amur" un Vladivostokas "Admiral".

Sezonas trešo maču savā laukumā rīdzinieki aizvadīs vien 17.septembrī, sacenšoties ar Podoļskas "Vitjaz".

Rīgas "Dinamo" sastāvā sezonu iesāks 27 hokejisti - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 16 uzbrucēji. Vārtsargi - Jakubs Sedlāčeks, Jūakims Ēriksons, Mareks Mitens; aizsargi - Tomāšs Kundrāteks, Stīvens Seigo, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Ēriks Ševčenko; uzbrucēji - Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Tims Sestito, Fēlikss Šics, Ville Leino, Miks Indrašis, Gints Meija, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Armands Bērziņš, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Roberts Locāns, Gunārs Skvorcovs un Māris Bičevskis, kurš gan pašlaik trenējas pēc individuālās programmas, jo atgūstas pēc muguras operācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!