Foto: F64

Ātri un viegli iegūtais pārsvars nozīmē, ka komandu cīņas turpinājumā gaida lielas problēmas, bet šāda parādība jau kļuvusi par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" tradīciju, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Kā ziņots, "Dinamo" savā pēdējā mājas spēlē pirms trīs nedēļu pārtraukuma trešdien ar rezultātu 4:3 (3:1, 0:2, 1:0) uzvarēja Maskavas CSKA. Ļoti augstā tempā aizvadītā mača gaitā rīdzinieki nespēja nosargāt trīs vārtu pārsvaru, tomēr trešajā trešdaļā vēlreiz pārņēma vadību un šoreiz to neatdeva.

"Tā mums jau ir tradīcija - kas viegli nāk, tas viegli aiziet. Labais spēles sākums kā likums sola mums problēmas turpinājumā," pēc cīņas izteicās Ābols. "Spēle mums iet kā pa viļņiem, tomēr prieks, ka beidzām to uz viļņa augšas. Prieks, ka bez Kaila Vilsona un Marcela Hosas šodien mums atradās arī citi vārtu guvēji."

"Izmaiņas, kuras ieviesām virknējumos, deva rezultātu," uzskata Ābols, kuru neuztrauc pēdējo spēļu salīdzinoši zemais metienu skaits pa pretinieku vārtiem. "Iepriekšējā sezonā daudz metām pa vārtiem, bet guvām maz vārtu. Šosezon labāk, lai ir otrādi."

"Viņi paveica lielisku darbu. Jau no pirmās trešdaļas "Dinamo" bija cīņai gatavi, bet mēs ne," uzskata CSKA komandas galvenais treneris Džons Torčeti. "Mēs ļāvām pretiniekiem gūt vārtus, kad paši ne īpaši gudri nospēlējam aizsardzībā. Mēs nospēlējam vāji, bet "Dinamo" - ļoti labi. Esmu ļoti vīlies, ka pēdējās divās spēlēs pirmajā trešdaļā esam izgāzušies."

Mačs ar CSKA rīdziniekiem ir vienīgais starp divām izbraukuma sērijām. Iepriekšējo spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīja pirmdien, kad pēcspēles metienu sērijā ar 1:2 atzina Čehijas komandas Prāgas "Lev" pārākumu, pārtraucot trīs uzvaru sēriju. Pie vismaz viena punkta Latvijas komanda tikusi septiņos no astoņiem oktobrī aizvadītajiem mačiem.

Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 36 punktiem 19 spēlēs joprojām ieņem KHL Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu, savukārt CSKA ar 32 punktiem 20 mačos atrodas pozīciju zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!