Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien Rīgas "Dinamo" savā laukumā ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) zaudēja Popradas "Lev", ļaujot Slovākijas klubam tikt pie savas pirmās uzvaras KHL vēsturē.

Rīdziniekiem tas bija otrais zaudējums pēc kārtas un ceturtais sezonas piecās spēlēs.

"Lev" labā pirmos vārtus 61 sekundi pirms otrā perioda beigām guva Rastislavs Špirko, bet otro reizi Krisu Holtu pārspēja Vaclavs Nedorosts, kurš precīzs bija trešā perioda sestajā minūtē.


Pirms spēles

Salīdzinot ar iepriekšējo maču, Rīgas "Dinamo" sastāvā treneri bija veikuši virkni pārmaiņu. Pēc trīs spēļu diskvalifikācijas izciešanas atkal spēlēja aizsargs Kristaps Sotnieks, kā arī Bjerns Melins un Juris Štāls, kurām tā bija pirmā spēle šajā sezonā. Uz šo spēli līdz ar to pieteikti seši aizsargi un 13 uzbrucēji, bet malā palika trīs aizsardzības spēlētāji – Rodrigo Laviņš, Jānis Andersons un Jēkabs Rēdlihs, kā arī uzbrucēji Roberts Bukarts un Džeimijs Lundmarks, kuram ir neliels savainojums.

1.periods

Pirmajā trešdaļā ritēja sīva, sīksta spēle, īpaši no viesu, Popradas "Lev" puses, ko uzskatāmi ilustrē perioda rezultāts - 0:0.

Spēle iesākās aktīvi no abām pusēm, bet pirmo metienu pa vārtiem izdarīja viesi, bet tam sekoja rīdzinieku atbildes uzbrukums Jāņa Sprukta maiņas izpildījumā, bet abos gadījumos komandu vārtsargi bija vietā. Spēle bija ātra, taču metienu pa vārtiem - maz.

Perioda sestajā minūtē "Dinamo" palika triju spēlētāju sastāvā, kad noraidījumu ar 33 sekunžu intervālu nopelnīja vispirms Arvīds Reķis, pēc tam Krišjānis Rēdlihs, taču mājiniekiem izdevās šo mazākumu izturēt.

Dēļ noraidījumiem tikai perioda vidū pa īstam mūsējie nonāca pretinieku zonā un uzreiz nopelnīja skaitlisko vairākumu, ar kura izspēli gan nevedās tik labi kā iepriekšējās spēlēs, jo slovāki pat mazākumā pamanījās aizskriet itin bīstamā pretuzbrukumā, un veiksmīgi "novilka" laiku savā labā.

Rīgas "Dinamo" vēl divreiz nonāca skaitliskajā vairākumā, taču nekādi neizdevās nopietni apdraudēt Tomaša Duba sargātos vārtus - gan neprecīzi metieni, gan pārturēta ripa, un kopumā pēc pirmās trešdaļas palika iespaids, ka Popradas "Lev" tomēr darbojas aktīvāk un neatlaidīgāk nekā mājinieki.

2.periods

Otrajā trešdaļā "Lev" komandai piederēja diezgan pārliecinošs laukuma pārsvars, un gūtie vārti bija diezgan likumsakarīgi, jo Rīgas "Dinamo" demonstrēja ne pārāk precīzu un veiksmīgu spēli.

Mūsējie atdzīvojās perioda vidū, uzreiz nopelnot skaitlisko vairākumu, taču tas atkal nebija neko veiksmīgs, turklāt šo divu minūšu bīstamāko momentu pie vārtiem izveidoja Popradas hokejisti, Ļubošam Bartečko pārtverot ripu vidus zonā un tiekot līdz Holta vārtiem.

Metienu pa vārtiem arī otrajā trešdaļā nebija pārlieku daudz, un tam, ka slovāki neguva vārtus, iemesls bija ne tik daudz mūsu laukuma spēlētāju pretestība, cik Krisa Holta labā spēle vārtos.

Situācijas izlāde notika 19.minūtes beigās, kad vidus zonā Rastislavs Špirko pārtvēra ripu un viņu nenoķēra mūsu pirmās maiņas aizsargi, un arī Holts vairs nebija glābējs - 1:0.

3.periods

Trešo trešdaļu ar uzbrukumu iesāka Rīgas "Dinamo", taču turpinājumā nedz mūsējo spēles temps, nedz precizitāte neuzlabojās, neskatoties uz to, ka rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio izdarīja izmaiņas spēlētāju virknējumos.

Perioda piektajā minūtē vidus zonā kļūdījās Miķelis Rēdlihs, statiski skatoties, kam piespēlēt ripu, to pārtvēra pretinieks un Oskaram Cibuļskim nekas cits neatlika kā pārkāpt noteikumus, lai glābtu savus vārtus. Taču šis spēles moments tik un tā beidzās ar vārtu zaudējumu, jo slovākiem izdevās realizēt skaitlisko vairākumu - Ladislavs Naģs gar apmali apslidoja vērtus, piespēlēja uz laukuma pretējo malu Vaclavam Nedorostam, kurš no slīpa leņķa raidīja ripu vārtos - 2:0.

Pēc otrajiem gūtajiem vārtiem slovāki sāka izteikti spēlēt no aizsardzības, un lai arī metienu skaits pa vārtiem rīdziniekiem bija divreiz lielāks, Tomašs Duba tā arī palika nepārspēts, un Popradas "Lev" Rīgā guva savu vēsturisko, pirmo uzvaru KHL.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).
Aizsargi: #8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis, #6 Arvīds Reķis - #13 Guntis Galviņš, #9 Krišjānis Rēdlihs - #11 Kristaps Sotnieks.
Uzbrucēji: #17 Aleksandrs Ņiživijs - #79 Fredrik Warg - #19 Miķelis Rēdlihs, #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns, #22 Bjorn Melin - #18 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #66 Ainārs Podziņš - #73 Niclas Lucenius - #47 Mārtiņš Cipulis, #23 Juris Štāls.

Popradas "Lev" sastāvs

Vārtsargi: #30 Tomas Duba (#50 Jan Laco);
Aizsargi: #29 Karel Pilar - #77 Martin Strbak, #5 Jonathan Sigalet - #9 Jiri Hunkes, #24 Branislav Mezei - #25 Grant Lewis, #88 Jank Bohumil;
Uzbrucēji: #17 Ladislav Nagy - #13 Vaclav Nedorost - #23 Lubos Bartecko, #14 Martin Chabada - #71 Tomas Netik - #26 Dan DaSilva, #16 Peter Olvecky - #33 Juraj Mikus - #21 Rudolf Huna, #11 Rastislav Spirko - #51 Emil Lundberg - #12 Karl Fabricius, #64 Jiri Sekac.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!