Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" pārtraucis līgumattiecības ar latviešu aizsargu Arvīdu Reķi, vēsta Latvijas kluba preses dienests.

Līgums lauzts pēc hokejista lūguma, ģimenes apstākļu dēļ, turklāt viņš tuvākajā laikā nevarētu palīdzēt komandai, jo turpina dziedēt Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs gūto rokas pirksta savainojumu, kura dēļ nav spēlējis kopš 2014. gada februāra, un šobrīd nav zināms, kad viņš varētu atgriezties ierindā.

Tāpat Rīgas "Dinamo" sastāvā nepaliks aizsargs Ēriks Ševčenko, kā arī uzbrucēji Artūrs Ozoliņš un Jānis Ozoliņš, kuri komandā atradās uz pārbaudes laiku.

35 gadus vecais aizsargs Arvīds Reķis aizvadītajā KHL sezonā Rīgas "Dinamo" sastāvā piedalījās 43 regulārā čempionāta spēlēs, kurās atdeva 2 rezultatīvas piespēles, nopelnīja lietderības koeficentu "0" un 63 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 17:53 minūtes. Arvīds Reķis "Dinamo" pievienojās 2010. gada vasarā, komandas sastāvā 4 KHL sezonās, piedaloties 181 spēlē, kurās guva 5 vārtus un atdeva 14 rezultatīvas piespēles, nopelnījis lietderības koeficentu "0" un 176 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 18:11 minūtes. Pirms pievienošanās Rīgas klubam Arvīds Reķis 7 sezonas aizvadīja Vācijas spēcīgākajā hokeja līgā DEL, bet vēl pirms tam 8 sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, spēlējot USHL, OHL, ECHL un AHL klubos. Latvijas izlases sastāvā Arvīds Reķis ir piedalījies 3 olimpiskajās spēlēs, 7 pasaules čempionātos un 3 olimpiskajos kvalifikācijas turnīros.

23 gadus vecais aizsargs Ēriks Ševčenko Rīgas "Dinamo" komandai pievienojās uz pārbaudes laiku vasaras treniņnometnes sākumā. Ševčenko "Dinamo" sastāvā aizvadīja septiņas pārbaudes spēles, kurās ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Iepriekšējo sezonu Ēriks Ševčenko aizvadīja Ziemeļamerikā, spēlējot ECHL līgā, un uz šo pašu līgu viņš dosies arī šosezon.

Abi uzbrucēji - 26 gadus vecais Artūrs Ozoliņš un 25 gadus vecais Jānis Ozoliņš kopā ar "Dinamo" aizvadīja visu sagatavošanās ciklu, tomēr viņu treniņos un pārbaudes spēlēs parādītais sniegums nepārliecināja trenerus par to, lai ar viņiem slēgtu pilnvērtīgus līgumus uz sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!