Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šodien izbraukumā tiekas ar Magņitogorskas "Metallurg", lai beidzot gūtu panākumu pamatlaikā.

Mačs Magņitogorsā sāksies plkst.13 pēc Latvijas laika. To tiešraidē varēs vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Šajā mačā Latvijas komandai nāksies iztikt bez aizsarga Georgija Pujaca, kurš par iepriekšējā spēlē veiktu spēka paņēmienu pirmdien tika sodīts ar divu spēļu diskvalifikāciju.

Abu komandu pirmajā šīs sezonas tikšanās reizē 13.oktobrī Rīgā mājinieki tika pie uzvaras papildlaikā ar rezultātu 3:2.

Pēdējās divās spēlēs pirms decembra pārtraukuma rīdzinieki izcīnīja divas uzvaras, bet kopš tā laika ciestas trīs neveiksmes, iegūstot divus punktus. Tā pērnā gada beigās Rīgas "Dinamo" ar 1:2 (bullīšos) zaudēja Prāgas "Lev" un ar 1:3 piekāpās Bratislavas "Slovan", bet iepriekšējā nedēļā ar 3:4 (pagarinājumā) piekāpās Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajam Ufas klubam "Salavat Julajev". Savukārt svētdien beidzot tika gūt uzvara, izbraukuma otrajā mačā papildlaikā ar 2:1 pārspējot Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību.

Izbraukuma sēriju Latvijas komanda noslēgs Čeļabinskā pret vietējo "Traktor" komandu bet kopumā janvārī tiks aizvadīts 12 spēļu maratons pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm.

Ar 72 punktiem 40 spēlēs Latvijas klubs atrodas Rietumu konferences kopvērtējuma tabulas ceturtajā vietā, par četriem punktiem atpaliek no Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētās Ukrainas komandas Doņeckas "Donbass". Tiesa, Rīgas "Dinamo" ir trīs mači rezervē.

Tikmēr Magņitogorskas "Metallurg" ar 81 punktu 41 cīņā ieņem augsto trešo vietu Austrumu konferencē.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!