Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Kazahstānas kluba Astanas "Baris" prioritāte ir labs sniegums aizsardzībā, jo tikai tā ir iespējams izveidot komandu, kas ir spējīga cīnīties par visaugstākajām vietām, uzsvēris vienības galvenais treneris Ari Peka Selins.

Trešdien "Baris" komanda, kas pašlaik līgas kopvērtējumā ieņem trešo vietu, Rīgā tiksies ar Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

"Vienmēr atgādinu - ja vēlamies kaut ko sasniegt, mums visupirms ir labi jāspēlē aizsardzībā. Tāpēc ar visu komandu cenšamies kārtīgi pastrādāt gan savā, gan pretinieku zonā," pirms mača Rīgā izteicies Selins. "Turklāt mūsu spēle ir un paliek pietiekoši dinamiska. Domāju, ka šāda kombinācija ir ne tikai iespējama, bet arī realizējama. Mēs tam esam kā piemērs."

"Protams, ne vienmēr spējam demonstrēt savu labāko sniegumu, taču nevajadzētu aizmirst, ka mūsu galvenais uzdevums ir uzvara," piebilst treneris.

Sagaidāms, ka trešdienas mačā Astanas kluba rindās debitēs kanādiešu aizsargs Kems Bārkers, kurš aizvadījis vairāk nekā 300 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Mēs esam gatavi spēlei Rīgā, jo vēlamies izbraukumu sākt uz pozitīvas nots. Mūs gaida interesanta cīņa, jo rīdzinieki ir izsalkuši pēc uzvarām. Gatavojamies un trenējamies, tāpēc "Dinamo" būs grūti mūs ar kaut ko pārsteigt," uzsvēris Selins. "Mūsu veiksmīgajam sniegumam nav nekāda noslēpuma, jo kas tāds var notikt ar jebkuru komandu. Esam labi sākuši sezonu, turklāt komandā jūtams lielisks noskaņojums."

Šīs mājas spēļu sērijas turpinājumā Rīgas klubs ik pēc dienas uzņems arī Omskas "Avangard", Hantimansijskas "Jugra" un Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejistus, noslēdzot regulārā čempionāta pirmo spēļu apli. Savukārt pēc tam "Dinamo" hokejisti ar šīm četrām komandām tiksies jau izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 45 punktiem 23 spēlēs ieņem salīdzinoši stabilu Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu.

Savukārt "Baris" vienība ar 52 punktiem 23 mačos atrodas Austrumu konferences kopvērtējuma otrajā vietā, bet visas līgas kopvērtējumā ieņem trešo pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!