Foto: Itar-Tass/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas pirmo kārtu otrdien pārvarēt vēl neizdevās Rīgas "Dinamo", kas viesos ar 1:3 (0:0, 1:0, 0:3) zaudēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai vienībai Maskavas "Dinamo".

Sērijā līdz četrām uzvarām Rīgas "Dinamo" gan saglabā vēl vadību ar 3-2. Rīgas un Maskavas komandu dueļa sestā spēle 3.martā notiks "Arēnā Rīga", bet, ja būs nepieciešams, septītā spēle 5. martā risināsies Maskavā.

Otrā perioda 12.minūtē Broks Troters vairākumā vadībā izvirzīja rīdziniekus, pēdējās trešdaļas sākumā divu minūšu laikā Maksims Veļikovs un Aleksejs Kudašovs panāca 2:1 jau Maskavas "Dinamo" labā, bet pēdējā minūtē Leonīds Komarovs ripu raidīja jau tukšos rīdzinieku vārtos.

Pirms spēles

Sērijā līdz četrām uzvarām rīdzinieki bija vadibā ar 3-1, tāpēc uzvaras gadījumā jau otrdien varēja nodrošināt vietu Gagarina kausa ceturtdaļfinālā.

Diemžēl, Rīgas "Dinamo" nevarēja spēlēt labākajā sastāvā. Jau ziņots, ka uz Maskavu nedevās Hartigans, kurš izlaida arī iepriekšējo spēli. Savukārt pēc rīta treniņa otrdien kļuva zināms, ka mačā nevarēs piedalīties arī Aleksandrs Ņiživijs, kuram ir kājas savainojums. Līdz ar to uzbrucēju trijniekā kopā ar Petrovicki un Suroviju spēlēja Podziņš, bet ceturtajā maiņā kopā ar Džeriņu un Bukartu laukumā devās Meija. Kā septītais aizsargs spēlei tiks pieteikts Jēkabs Rēdlihs, bet vārtus sargāja Mikaēls Telkvists.

Savukārt, maskaviešiem pēc savainojumu sadziedēšanas laukumā atgriezās uzbrucēji Miroslavs Šatans un Konstantīns Volkovs, bet pretēji prognozētajam maskaviešiem sastāvā nebija Deniss Tolpenko.

1.periods

Neskatoties uz to, ka pirmais uzbrukums šai spēlē bija no rīdzinieku puses, kad otrajā minūtē Maiklu Gārnetu patraucēja Roberts Petrovickis, lielākoties visa darbība ritēja rīdzinieku aizsardzības zonā, ko uzskatāmi ilustrē pirmās trešdaļas metienu attiecība – 12 maskaviešiem un tikai divi – rīdziniekiem. Savukārt perioda beigu iznākums – 0:0 - liecina par rīdzinieku labo spēli aizsardzībā.

Ceturtās minūtes sākumā Gints Meija pārsita zodu Jannem Jalsavāram un saņēma par to četras soda minūtes, kuras rīdzinieki izturēja, taču piektā laukuma spēlētāja atgriešanās spēlē tās raksturu nemainīja, un tikai devītajā minūtē notika Rīgas komandas pirmā izraušanās no savas aizsardzības zonas.

Tai pašā laikā arī maskavieši neskrēja pārāk aktīvi uzbrukumos, neskatoties uz to, ka viņi kontrolēja ripu mūsu zonā, taču izteikti bīstamu metienu pa Telkvista vārtiem nebija. 10. minūtē Jegors Milovzorovs saņēma piespēli vārtu priekšā, bet nepārspēja mūsu vārtsargu.

Perioda otrajā pusē rīdzinieki uzkrītoši daudz sāka dalīt neprecīzas piespēles, tā atvieglojot mājiniekiem saspēli un uzturēšanos mūsējo aizsardzības zonā, turklāt vēl 15. minūtes beigās Guntis Galviņš nopelnīja divas soda minūtes par klupināšanu. Arī šis skaitliskais mazākums tika izturēts, un pārtraukumā ejot, rezultātu tablo rādīja bezvārtu neizšķirtu – 0:0.

2.periods

Trešdaļas sākumā Rīgas "Dinamo" atkal palika skaitliskajā mazākumā, divas soda minūtes saņēma Guntis Galviņš, un 36 sekundes vēlāk arī Jānis Sprukts, atstājot rīdziniekus trijatā pret pieciem Maskavas "Dinamo" spēlētājiem. Taču šajā skaitliskajā vairākumā mājiniekiem spēle nevedās, daudz metienu garām vārtiem, bet joprojām lielisks vārtos bija Mikaēls Telkvists, pašaizliedzīgi darbojās arī tie trīs un vēlāk četri mūsu laukuma spēlētāji.

Sestajā minūtē pirmais vairākums Rīgas komandai, un labi metieni izdevās Mārtiņam Karsumam un Miķelim Rēdliham, bet arī Gārnets bija savā vietā.

Devītajā minūtē Deniss Kokarevs un Aleksejs Ugarovs divatā devās uz mūsējo vārtiem, bet Rodrigo Laviņš un Mikaēls Telkvists piespieda maskaviešus kļūdīties.

Perioda vidū, izskatās, rīdziniekus sapurināja neliels "burziņš" pie Gārneta vārtiem ar aktīvu Roberta Bukarta līdzdalību, un pēc minūtes Janne Jalsavāra nopelnīja divas soda minūtes pret Lauri Dārziņu. ŠO vairākumu Rīgas "Dinamo" izdevās realizēt, kad Gārneta atsisto ripu Broks Troters veicīgi raidīja vārtu augšējā stūrī, un metiena brīdī saņēma spēcīgu sitienu no Jurija Babenko, kas atkal palika bez tiesnešu ievērības.

Turpinājumā Maskavas "Dinamo" spēlētāji ik pa brīdim atkārtoja sestdienas spēli, asi spēlējot pie apmalēm un bloķējot mūsējos, taču Rīgas "Dinamo" arvien vairāk devās uzbrukumos, salīdzinot ar pirmo periodu.

3.periods

Trešās trešdaļas sākumā nepilnu divu minūšu laikā Maskavas "Dinamo" sagādāja rīdziniekiem aukstu dušu, kas apslāpēja mūsējo uzbrukumus un aktivitāti uz atlikušo periodu – Maksims Veļikvs ceturtās minūtes sākumā no pustālas distances un asa leņķa raidīja ripu uz vārtiem, tā caur Telkvista iekrīt tīklā un rezultāts tika izlīdzināts, bet pēc minūtes un 16 sekundēm Aleksejs Kudašovs jau izvirzīja vadībā mājiniekus – 2:1.

Turpinājumā, kad rīdziniekiem vajadzētu censties vismaz izlīdzināt rezultātu, mūsējie dalīja viens otram ļoti neprecīzas piespēles, krietni atvieglojot darbu maskaviešu aizsargiem, kuriem nebija grūtību turēt Rīgas "Dinamo" spēlētājus prom no pretinieku vārtiem.

Arī divi noraidījumi Maskavas "Dinamo" rindās Rīgas "Dinamo" situāciju neuzlaboja, turklāt maskavieši sāka spēlēt plašāk un aktīvāk.

Pusotru minūti pirms spēles beigās Jūliuss Šuplers pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu un nomainīja Telkvistu pret sesto laukuma spēlētāju, bet šoreiz šī taktika neattaisnojās, un Leonīds Komarovs, pārtvēris Sanda Ozoliņa piespēli, mierīgi aizslidoja līdz mūsu vārtiem un netraucēts ieslidina ripu vārtos – 3:1.

Šāds spēles iznākums liecina to, ka "play-off" sērija starp Rīgas un Maskavas "Dinamo" tiks turpināta ar sesto spēli Rīgā, bet sērijas vadībā joprojām ar 3-2 ir rīdzinieki.

Atgādinām, ka pagājušajā trešdienā sērijas pirmajā spēlē izbraukumā rīdziniekiem pagarinājumā uzvaru ar 2:1 atnesa Oskars Cibuļskis, bet ceturtdien Znaroka vadītā komanda revanšējās savā laukumā ar 8:4.

Savukārt sestdien asumiem bagātā spēlē "Arēnā Rīga" ar 5:1 pārāki bija rīdzinieki, atgūstot vadību visā sērijā, bet svētdien spraigā cīņā pagarinājumā Rīgas klubs vēlreiz uzvarēja ar 2:1, pietuvojoties iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

#79 Mikael Tellqvist (#31 Chris Holt);
#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns;
#2 Rodrigo Laviņš – #11 Kristaps Sotnieks;
#29 Ainārs Podziņš – #37 Robert Petrovicky - #43 Tomaš Surovy;
#8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis;
#10 Lauris Dārziņš - #91 Brock Trotter – #19 Miķelis Rēdlihs;
#9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš;
#21 Roberts Bukarts – #18 Andris Džeriņš – #87 Gints Meija;
#14 Jēkabs Rēdlihs.

Maskavas "Dinamo" sastāvs:
#34 Michael Garnett (#30 Aleksej Volkov);
#45 Chris Simon - #21 Konstantin Gorovikov -;
#46 Janne Jalasvaara - #51 Dominik Granak;
#18 Aleksej Ugarov - #24 Dmitrij Pestunov - #19 Denis Kokarev;
#50 Maksim Solovjov - #39 Mihail Balandin;
#32 Aleksej Kudašov - #12 Jurij Babenko - #87 Leonid Komarov;
#7 Maksim Veļikov - #17 Roman Derļuk;
#10 Konstantin Volkov - #16 Vladimir Gorbunov - #40 Jegor Milovzorov, #69 Ņikita Dvurečenskij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!