Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" izbraukuma spēļu sērijas trešajā mačā trešdien ar rezultātu 2:1 (2:0, 0:0, 0:1) uzvarēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību, kuras sastāvā ir latviešu uzbrucēji Miķelis Rēdlihs un Jānis Sprukts.

Šis mačs bija zīmīgs ar uzbrucēja Māra Bičevska pirmo došanos laukumā šīs sezonas cīņās, slovāku uzbrucēja Marcela Haščāka atgriešanos ierindā pēc traumas izdziedēšanas uzreiz ar gūtiem vārtiem, kā arī ar uzbrucēja Devida Sarkaņa pirmo rezultativitātes punktu KHL.

Rīgas "Dinamo" komandas labā vārtus guva Gints Meija un Haščāks, bet "Lokomotiv" rindās izcēlās Daniils Apaļkovs.

Spēli aktīvāk sāka rīdzinieki, jau ceturtajā minūtē tiekot pie iespējas darboties vairākumā. Tajā "Dinamo" hokejisti izcēlās ar plašām saspēlēm, tomēr mājinieku ciešā spēle aizsardzībā gan mazākuma laikā, gan vienādos sastāvos lika rezultātam palikt neatklātam. Tomēr veiksmīgo mača sākumu viesi vēlāk prata pārvērst vārtu guvumā, kad pēc Ginta Meijas piespēles no aizvārtes metienu veica Sandis Ozoliņš, bet pats Meija ripu pārvirzīja starp "Lokomotiv" vārtsarga Kērtisa Senforda kājsargiem. Savukārt mazāk nekā divas minūtes vēlāk "Dinamo" dubultoja pārsvaru, kad pretuzbrukumu ar precīzu metienu savā atgriešanās mačā pēc savainojuma sadziedēšanas noslēdza Haščāks. Viņam rezultatīvi piespēlēja Deivids Sarkanis, gūstot savu pirmo rezultativitātes punktu KHL.

Pēc zaudētājiem vārtiem "Lokomotiv" sāka uzbrukt ļoti aktīvi un sagādāja Mīkaelam Telkvistam lielu darba apjomu, bet nedaudz vēlāk Senfordu savos vārtos nomainīja pret Vitāliju Koļesņiku. Pretinieku uzbrukumi rimās pēc vēl viena noraidījuma, kuru gan "Dinamo" neizmantoja, bet pēc tam lieliska iespēja izcelties bija Meijam. Pēc vairākiem bīstamiem viesu uzbrukumiem laukumā parādījās pirmie asumi, kuros iesaistījās arī Ozoliņš, tomēr līdz trešdaļas beigām "Dinamo" savu pārsvaru pārliecinoši nosargāja.

Otro trešdaļu "Lokomotiv" komanda sāka ievērojami aktīvāk, ātri vien tiekot pie savas pirmās iespējas spēlēt vairākumā. Tajā vairākās epizodēs "Dinamo" hokejisti darbojās ļoti pašaizliedzīgi, savu vārtu drošību nosargājot. Pēc atgriešanās pilnos sastāvos "Dinamo" hokejisti pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu, sekmīgi aizstāvoties un izveidojot vairākus bīstamus uzbrukumus, bet izgājienu pret sāncenšu vārtsargu nespēja izmantot Miks Indrašis.

Trešdaļas vidū ar divu minūšu sodu par pretinieka klupināšanu tika sodīts Krišjānis Rēdlihs, tomēr sekojušajā vairākumā mājinieki pie Rīgas kluba vārtiem neizveidoja nevienu bīstamu epizodi. Drīz pēc atgriešanās pilnos sastāvos tika noraidīts arī Arvīds Reķis, un šajā vairākumā "Lokomotiv" hokejisti darbojās daudz pārliecinošāk, reizi raidot ripu pa Telkvista sargāto vārtu pārliktni. Kad līdz trešdaļas beigām bija palikusi minūte un 20 sekundes, īsā laikā "Dinamo" nopelnīja trešo noraidījumu pēc kārtas. Vēlreiz tika sodīts K.Rēdlihs, tomēr līdz trešdaļas beigām mājinieki viena vīra pārsvaru atkal nespēja izmantot.

Trešās trešdaļas ievadā "Dinamo" hokejisti veiksmīgi izturēja atlikušo laiku mazākumā, bet drīz pēc tam 2+2 minūšu sodu izpelnījās M.Rēdlihs. Šis vairākums gan rīdziniekiem bija ļoti nesekmīgs, jo tā gaitā vienus vārtus mājiniekiem atguva Apaļkovs, kurš izrāvās vienatnē pret Telkvistu un ar otro mēģinājumu bija precīzs. Komandas pilnos sastāvos atgriežas brīdi, kad līdz mača beigām bija palikušas desmit minūtes.

Pēc gūtajiem vārtiem "Lokomotiv" spiediens rīdzinieku aizsardzības zonā jūtami pieauga, bet pēc viena no metieniem "Dinamo" glāba vārtu stabs. Sešas minūtes pirms cīņas beigām Rīgas klubs pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, tomēr laukuma saimnieku apjomīgie uzbrukumi turpinājās. Lielākā daļa no "Lokomotiv" hokejistu metieniem lidoja vārtiem secen, bet sestais laukuma spēlētājs palīgos tika sūtīts minūti pirms mača noslēguma. Visi mājinieku centieni gan rezultātu nedeva, tādējādi "Dinamo" bija spēkam pārsvaru nosargāt un izcīnīt uzvaru.

Pirmo maču šajā KHL sezonā "Dinamo" sastāvā aizvadīja uzbrucējs Māris Bičevskis, kā arī pēc kājas savainojuma sadziedēšanas ierindā atgriezies slovāku uzbrucējs Marcels Haščāks. Kā trešais uzbrucējs ceturtajā maiņā bija iekļauts Sarkanis, bet Artūrs Kuzmenkovs bija pieteikts kā 13.uzbrucējs. Savukārt iepriekš savainotais uzbrucējs Mārtiņš Cipulis nebija pieteikts arī trešajai izbraukuma sērijas cīņai.

Šīs izbraukuma sērijas noslēgumā rīdzinieki piektdien tiksies arī ar Čerepovecas "Severstaļ", bet pēc tam sāksies pusotru nedēļu ilgs novembra starptautisko spēļu pārtraukums.

Kā zināms, šī izbraukuma sērija tika iesākta ar zaudējumu pēcspēles metienos pret vienu no KHL spēcīgākajām komandām Sanktpēterburgas SKA - 3:4, bet pēc tam Latvijas komanda pēcspēles metienos ar 2:1 pieveica vienus no konkurentiem Rietumu konferencē Mitišču "Atlant".

Priekšlaicīgi šis izbraukums noslēdzās pieredzējušajam aizsargam Rodrigo Laviņam, kurš iedzīvojies kājas savainojumā. Viņa vietā izsaukts cits aizsargs Mārtiņš Porejs.

Pie vismaz viena punkta Latvijas komanda tikusi desmit no 11 oktobrī aizvadītajiem mačiem. Šajās 11 cīņās piedzīvoti trīs zaudējumi.

Savukārt "Lokomotiv" hokejisti šo sezonu aizvada neveiksmīgi - pēdējos deviņos mačos izcīnīti vien trīs panākumi.

Rēdlihs šosezon laukumā devies 18 mačos, kuros guvis tikai vienus vārtus. Savukārt Sprukts Jaroslavļas klubam pievienojās sezonas gaitā, tomēr jau trešajā mačā guva krustenisko saišu traumu un, visticamāk, šosezon vairs nevarēs doties laukumā.

Trešdienas mačā Rēdlihs darbojās savas komandas trešajā maiņā, uz ledus pavadot deviņas minūtes un 14 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem.

Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 42 punktiem 22 spēlēs ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma trešo pozīciju.

Savukārt "Lokomotiv" komanda ar 31 punktu 23 cīņās atrodas desmitajā pozīcijā, tomēr no ceturtās vietas atpaliek vien par trim punktiem.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!