Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", noslēdzot dalību Kontinentālās hokeja līgas (KHL) septītajā sezonā, šodien izbraukumā tiekas ar Mitišču "Atlant" vienību, kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, bet tās pieteikumā ir arī pašlaik traumētais uzbrucējs Roberts Jekimovs.

Spēles sākums paredzēts plkst.18.30 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē translēs televīzijas kanāls "Viasat Sport Baltic".

Cerības uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu rīdzinieki zaudēja piektdien. Pēc šāda notikumu pavērsiena svētdien Latvijas vienība kārtējā mačā ielaida vārtus 11 sekundes pirms pamatlaika beigām un ar 0:1 piekāpās Baltkrievijas komandai Minskas "Dinamo".

"Atlant" komanda iepriekšējās septiņās spēlēs guvusi piecas uzvaras un pašlaik joprojām pretendē uz pēdējo ceļazīmi dalībai Gagarina kausā. Lai tas notiktu, Mitišču klubam ne tikai otrdien jāuzvar pamatlaikā, bet arī jācer, ka "Soči" pamatlaikā zaudēs Toljati "Lada" vienībai, savukārt Čerepovecas "Severstaļ" neiegūs vairāk par punktu duelī ar Jaroslavļas "Lokomotiv".

Pirms noslēdzošās KHL spēļu dienas zināmas 15 no 16 Gagarina kausa dalībniecēm, bet pirmās kārtas spēļu pāri pagaidām noskaidroti vien divi - Rietumu konferencē otrā spēcīgākā komanda Sanktpēterburgas SKA samēros ar latviešu speciālista Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību, bet Austrumu konferencē Omskas "Avangard" tiksies ar latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Kazahstānas vienību Astanas "Baris".

Rīgas "Dinamo" un "Atlant" komandas iepriekš šosezon tikušās četras reizes - septembrī uzvaru savā laukumā ar 4:2 izcīnīja rīdzinieki, 7.decembrī Mitiščos uzvaru ar 4:1 svinēja mājinieki, 29.decembrī Rīgas "Dinamo" izbraukumā revanšējās ar 3:2, bet 28.janvārī savās mājās guva panākumu ar 3:1.

Ar 59 spēlēs izcīnītiem 77 punktiem Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 11.vietu, turklāt to vēl var apsteigt arī Podoļskas "Vitjaz" komanda, kurai ir tikpat punktu.

Savukārt "Atlant" komanda ar 82 punktiem pašlaik atrodama desmitajā pozīcijā.

Pirmajās sešās KHL sezonās Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņai nespēja kvalificēties vienu reizi, kad 2012./2013.gada sezonā tā Rietumu konferencē palika pēdējā, 14.pozīcijā, tomēr piedalījās jaunizveidotajā Cerību kausā, kurā turklāt triumfēja. Šosezon Cerību kauss vairs nepastāv.

Pirms gada Rīgas "Dinamo" ar 93 punktiem 54 spēlēs guva piekto vietu Rietumu konferencē, bet pirmajā Gagarina kausa kārtā piekāpās Ukrainas vienībai Doņeckas "Donbass", kas šosezon valstī valdošās politiskās situācijas dēļ vairs nepastāv.

Sekmīgākā Rīgas "Dinamo" komandai bijusi KHL otrā un trešā sezona, kad abas reizes Gagarina kausā tika pārvarēts pa vienai kārtai un sezonu noslēguma kopvērtējumā vienība tika klasificēta astotajā pozīcijā.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji. Šosezon tikusi likvidēta iepriekš divreiz aizvadītā Cerības kausa izcīņa, kurā sacentās Gagarina kausā neiekļuvušie klubi.

Rīgas "Dinamo" iepriekš bija viena no veiksmīgākajām KHL sezonām savā vēsturē, regulāro turnīru noslēdzot Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzīstot "Donbass" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!