Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" trešdien noslēdza līgumu ar zviedru vārtsargu Mikaēlu Telkvistu, par kura iespējamo pievienošanos komandai tika runāts jau jūlija sākumā.

Vienošanās ar 30 gadus veco vārtsargu noslēgta uz vienu sezonu. Paredzams, ka Telkvists komandai pievienosies jau šonedēļ.

Par Telkvista nonākšanu "Dinamo" interešu lokā tika ziņots jūlija sākumā, tomēr "Dinamo" kluba vadība komentārus nesniedza, kamēr oficiāli nekādi darījumi nav notikuši.

Arī Telkvists par "Dinamo" iespējamo piedāvājumu tad nevēlējās runāt, taču izteicās, ka vēlas spēkus vēl izmēģināt Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Tomēr Telkvistam nav izdevies vienoties ar NHL klubu, tā'dēl viņš izvēlējies spēlēt KHL un "Dinamo".

30 gadus vecais Telkvists aizvadīto sezonu uzsāka KHL divkārtējās čempionvienības Kazaņas "Ak Bars" sastāvā, bet nespēja tur nostiprināties un turpināja karjeru Somijas augstākās līgas klubā Raumas "Lukko".

Telkvists no 2002. līdz 2009.gadam spēlējis Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubos Toronto "Maple Leafs", Fīniksas "Coyotes" un Bufalo "Sabres".

NHL karjeras laikā Telkvists ir aizvadījis 113 mačus, izcīnot 45 uzvaras. Vidēji ik mačā viņš savos vārtos ir ielaidis 3,01 ripu, kā arī atvairījis 89,8% pretinieku metienu.

Viņš ir arī Turīnas olimpisko spēļu čempions un 2003.gada pasaules čempionāta sudraba un 2001.gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs.

Atgādinām, ka "Dinamo" pirms tam bija vienojies ar citu zviedru vārstargu Henriku Kārlsonu, taču hokejists pēc tam nolēma tomēr turpināt karjeru NHL. Kārlsons esot izvēlējies Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kalgari "Flames" piedāvājumu, jo NHL jauno spēlētāju drafta ceremonijā Sanhosē "Sharks", kurai piederēja tiesības uz Karlsonu, aizmainīja zviedru vārtsargu uz Kalgari. "Dinamo" toreiz norādīja, ka juridiska vienošanās par Kārlsona spēlēšanu vēl nav bijusi panākta.

Kā zināms, "Dinamo" rindās šobrīd oficiāli ir amerikāņu vārtsargs Kriss Holts, bet uz pārbaudes laiku ir trīs Latvijas vārtsargi Edgars Lūsiņš, Ervīns Muštukovs un Ivars Punnenovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!