Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta cīņā šodien noslēdz trīs mājas spēļu sēriju, uzņemot Omskas "Avangard" hokejistus.

Dueļa sākums "Arēnā Rīga" plkst.19.30, bet to tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls TV6.

Pēc šīs mājas spēļu sērijas rīdzinieki nākamo maču savā laukumā izspēlēs vien 14.novembrī, pa to laiku izbraukumā aizvadot sešas cīņas.

Jau vēstīts, ka pirmajā šīs mājas spēļu sērijas duelī rīdzinieki svētdien ar 2:3 piekāpās latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Kazahstānas vienībai Astanas "Baris", tādejādi ciešot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Tiesa, jau nākamajā cīņā neveiksmju sēriju izdevās pārtraukt, kad ar 2:1 uzvarēta Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev".

Tomēr pēdējo nedēļu laikā rīdzinieki nevar lepoties ar labiem rezultātiem, jo desmit maču laikā izcīnītas tikai divas uzvaras, kas licis zaudēt savas pozīcijas Rietumu konferences kopvērtējumā.

Aizvadītajā nedēļā norisinājās kluba padomes sēde, kurā komandas rezultāti līdz šim aizvadītajā sezonā tika atzīti par neapmierinošiem. Tiesa, iepriekšējā nedēļā saistībā ar Rīgas "Dinamo" parādījās arī kāda pozitīva informācija, jo komandas spēlētāji beidzot ir saņēmuši algas par sezonas sākumu.

Rietumu konferences kopvērtējumā Latvijas komanda ar 21 nopelnītu punktu 20 spēlēs ir vien 13.vietā 14 klubu konkurencē, bet no pirmā astoņnieka Rīgas "Dinamo" atpaliek par sešiem punktiem.

Tikmēr "Avangard", kas iepriekšējo sezonu aizvadīja pieticīgi, šomēnes aizvadīto deviņu maču laikā izcīnījuši četras uzvaras, taču ar 39 punktiem 20 spēlēs ieņem Austrumu konferences otro vietu.

Sagaidāms, ka pret Rīgas "Dinamo" vienību Krievijas kluba rindās debitēs iepriekšējās sezonas Zviedrijas augstākās līgas labākais snaiperis amerikānis Čeds Kolariks.

Starpsezona Rīgas "Dinamo" nometnē tika aizvadīta lielā neziņā, jo komanda pēc padomes priekšsēdētāja Jura Savicka teiktā tikai aizvadītajā nedēļā esot atradusi jaunu ģenerālsponsoru pēc līdzšinējā galvenā naudas devēja gāzes kompānijas "Itera" aiziešanas.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam, salīdzinot ar pagājušo sezonu, paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz nākamā gada 24.februārim. Tā gaitā savā divīzijā komandas savā starpā tiksies četras reizes, divas reizes katra komanda spēlēs ar konferences otras divīzijas vienībām, savukārt ar otras konferences komandām sezonas gaitā aizvadīs tikai vienu spēli. Papildus tam katra komanda vēl četras spēles aizvadīs ar savas divīzijas vienībām, pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi mudinošiem apsvērumiem, kā arī četras reizes tiksies ar otras konferences pārstāvjiem, arī šeit pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi veicinošiem apsvērumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!