Foto: DELFI

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā šīs sezonas pēdējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā savā laukumā ceturtdien tiksies ar principiālo pretinieci Sanktpēterburgas SKA.

Duelis "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. To tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāli TV6 un TV5, kur būs pieejama translācija krievu valodā. Portāls "Delfi" piedāvās šīs spēles teksta tiešraidi.

Rīgas klubs izredzes tikt izslēgšanas spēlēs zaudēja februāra sākumā, kad tam vēl bija atlikušas piecas spēles KHL regulārajā čempionātā, bet pēc pagājušajā nedēļā aizvadītā izlašu pārtraukuma rīdzinieki otrdien ar 1:0 savu skatītāju priekšā pieveica Maskavas "Dinamo", pārtraucot savu trīs zaudējumu sēriju.

Pirms otrdienas mača Normunda Sējēja vadītā komanda 8.februārī viesos ar 2:3 pagarinājumā zaudēja Bratislavas "Slovan", kas līdz ar to kā pēdējā - astotā - komanda Rietumu konferencē nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Arī pašreizējā Gagarina kausa čempione SKA nodrošinājusi sev vietu izslēgšanas spēlēs, bet šomēnes aizvadītajos četros mačos šī vienība tikusi pie diviem panākumiem. Tiesa, sezonas nogrieznī Sanktpēterburgas klubs demonstrē nestabilu sniegumu, kas rudenī no amata lika atbrīvot galveno treneri Andreju Nazarovu, bet viņa vietā stājās kādreizējais krievu aizsargs Sergejs Zubkovs.

Rīgas un Sanktpēterburgas klubi savā starpā tiksies otro reizi šosezon, bet septembrī uzvaru izbraukumā ar 4:1 izcīnīja rīdzinieki, divus vārtus gūstot Mikam Indrašim.

Rīgas "Dinamo" ar 72 punktiem 59 spēlēs joprojām ir 12.vietā Rietumu konferencē, bet SKA ar 100 punktiem ir sestajā pozīcijā.

Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņai divus gadus pēc kārtas nav spējis kvalificēties pirmo reizi vēsturē. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Rietumu konferencē vietu izslēgšanas spēlēs nodrošinājušas visas astoņas komandas - Maskavas CSKA, Helsinku "Jokerit", Jaroslavļas "Lokomotiv", "Soči", Maskavas " Dinamo", Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Sanktpēterburgas SKA un Bratislavas "Slovan".

Savukārt Austrumos izslēgšanas spēlēs jau iekļuvušas Omskas "Avangard", Magņitogorskas "Metallurg", Novosibirskas "Sibirj", Ufas "Salavat Julajev", Vladivostokas "Admiral", Kazaņas "Ak Bars" un Jekaterinburgas "Avtomobilist". Uz pēdējo ceļazīmi vēl pretendē Astanas "Baris" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Izslēgšanas spēlēs, kas sāksies svētdien, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!