Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas "Dinamo" oficiāli pievienojies somu aizsargs Ansi Salmela un krievu uzbrucējs Nikolajs Žerdevs, vēsta kluba mājas lapa.

33 gadus vecais somu aizsargs Anssi Salmela "Dinamo" rindās spēlēs ar 15. numuru.

Ansi Salmela dzimis 1984. gada 13. augustā Somijas pilsētā Nokijā. Savu hokeja karjeru viņš iesāka "Tappara" vienībā Somijas līgā, līdz 2008. gadā pārcēlās uz Ziemeļameriku, Nacionālo Hokeja līgu (NHL), pievienojoties Ņūdžersijas "Devils", kurā aizvadīja 17 spēles. Tās pašas sezonas ietvaros aizsargs pārcēlās uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Lovelas "Devils". Pēc tam Salmela pievienojās Atlantas "Trashers", kurā aizvadīja deviņas spēles, (1+2) bet sezonu noslēdza AHL komandā Čikāgas "Wolves".

2009./2010. gada sezonu Salmela aizvadīja NHL komandā Atlantas "Trashers" (29 spēles, 1+4) un Ņūdžersijas "Devils" (9 spēles, 1+2), kur aizvadīja arī 2009./2010. gada sezonu (48 spēles, 1+6).

Nākamās divas sezonas aizsargs aizvadīja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), pārstāvot Omskas "Avangard". 2013. gadu un nākamās divas sezonas Salmela nospēlēja Zviedrijā MODO, "Färjestad BK" un "Brynäs IF" komandās.

Aizvadīto sezonu Salmela iesāka KHL komandā "Kunlun Red Star" (10 spēles, 3+2), bet to noslēdza Zviedrijā, "Linköping HC" klubā.

Pārstāvot Somijas hokeja izlasi, Salmela ir ticis pie pilna pasaules čempionāta medaļu komplekta – 2009. gada pasaules čempionātā viņš ieguva bronzu, 2011. gadā – zeltu, bet 2016. gada pasaules čempionātā izcīnīja sudraba godalgu.

1984. gadā Ukrainā dzimušais Žerdevs Latvijas komandā spēlēs ar 52. numuru. 2003. gada NHL draftā viņu pirmajā kārtā ar augsto ceturto numuru izvēlējās Kolumbusas "Blue Jackets", bet pirms došanās uz Ziemeļameriku viņš nepilnas divas sezonas aizvadīja Maskavas CSKA. Pēc tam viņš četras sezonas aizvadīja "Blue Jackets", tad pārcēlās uz Ņujorkas "Rangers", bet pēc tam atgriezās Krievijā un spēlēja Mitišču "Atlant". 2010./2011. gada sezonu viņš atkal sāka Ziemeļamerikā, Filadelfijas "Flyers" komandā. Tad Žerdevs atgriezās Krievijā un kopš tā laika spēlējis vairākos KHL klubos – "Atlant", Kazaņas "Ak Bars", Maskavas "Spartak", Čerepovecas "Severstaļ", Maskavas "Dinamo", "Soči", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kurā šosezon nospēlēja vien divas spēles.

Karjeras laikā Ziemeļamerikā viņš 421 spēlē guvis 115 vārtus un izdarījis 146 rezultatīvas piespēles, bet KHL 340 spēlēs izcēlies ar 68 "goliem" un 140 rezultatīvām piespēlēm. Žerdevs pārstāvējis Krievijas U18 un U20 izlases, bet Krievijas izlases rindās divas reizes spēlējis pasaules čempionātā, abas reizes tiekot pie zelta medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!