Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" izbraukumā tikās ar Omskas "Avangard" vienību un piedzīvoja lielāko zaudējumu šajā sezonā - 3:9 (2:3, 0:3, 1:3).

Omskas "Avangard", kas KHL Austrumu konferences kopvētējumā ieņem otro vietu, uzreiz lika saprast, kas šai spēlē uzvarēs - jau pēc astoņām spēles minūtēm rezultāts bija 3:0 mājinieku labā, un Jakubu Sedlāčeku vārtos nomainīja Jānis Kalniņš. Lai arī Rīgas "Dinamo" nedemonstrēja agresīvu uzbrukuma hokeju, līdz pirmā perioda beigām mūsējiem izdevās samazināt "Avangard" pārsvaru līdz minimumam. Māris Bičevskis atklāja mača rezultātu rīdziniekiem, bet otros vārtus guva Gints Meija - 2:3.

Otrajā periodā "Dinamo" izskatījās īpaši apātiski, un "Avangard" nepilnu četru minūšu laikā bez pārliekas piepūles guva trīs patiešām skaistus vārtus, panākot jau četru vārtu pārsvaru.

Trešajā periodā rīdzinieku sniegums neuzlabojās, un trešadaļas vidū, atkal īsā laika posmā tiek zaudēti vēl trīs vārti. Piecu minūšu laikā "Avangard" panāk 9:2 savā labā un spēli turpina mierīgi, kā treniņu režīmā. Perioda sākumā nomainīto Oļegu Šiļinu trešadaļas vidū izdodas pārspēt Pjotram Sčastļivijam - 3:9, taču tas neglāba Rīgas "Dinamo" no iespaidīgākā zaudējuma šosezon; "Avangard" toties šī bija viena no lielākajām uzvarām.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraidē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!