Foto: F64

Rīgas "Dinamo" hokejisti, turpinot divu spēļu vizīti Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē tiekas ar Čeļabinskas "Traktor" komandu.

Abu komandu duelis "Tondiraba" ledus hallē sāksies plkst.17 un tiešraidē to pārraidīs televīzijas kanāls TV6.

Rīdziniekiem vizīte pie ziemeļu kaimiņiem sākās veiksmīgi, jo piektdien dramatiskā cīņā pēcspēles metienos Latvijas kluba hokejisti ar 4:3 uzvarēja Gagarina kausa īpašnieci Magņitogorskas "Metallurg", pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Šī ir pirmā reize, kad KHL spēles notiek Igaunijā, taču Rīgas "Dinamo" savulaik jau bijusi līdzīgā situācijā, kad mājas mačus tā aizvada ārzemēs. KHL pirmajā 2008./2009. gada sezonā divi mači tika nospēlēti Somijas pilsētā Espo, abos mačos rīdziniekiem zaudējot.

Pēc "viesizrādēm" Igaunijā rīdzinieki nākamās divas mājas spēles aizvadīs "Inbox.lv" ledus hallē Piņķos, jo Latvijas galvenajā sporta arēnā risinās pasaules čempionāts florbolā. Pēc šiem mačiem būs valstsvienību pārtraukums, bet gada pēdējās četras spēles Latvijas komanda aizvadīs izbraukumā. Tikmēr nākamā spēle "Arēnā Rīga" notiks 3. janvārī.

"Tondiraba" ledus halle atvērta 2014. gada augustā un tajā ir 5840 skatītāju vietas. Uz spēli ar Magņitogorsku visas biļetes bija izpirktas, taču lielāks atbalsts bija tieši Krievijas klubam.

Pašlaik savainojumos iedzīvojušies Rīgas "Dinamo" aizsargs Georgijs Pujacs un uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, kuri tuvākajos mačos piedalīties nevarēs.

Oktobrī Rīgas "Dinamo" cieta astoņus zaudējumus pēc kārtas, bet novembra pirmajā pusē pēc Sanda Ozoliņa pievienošanās treneru kolektīvam tika pie četriem panākumiem pēc kārtas, kas bija ilgākā uzvaru sērija šosezon. Pēc tam atkal sekoja četru neveiksmju sērija, kura tika pārtraukta piektdien.

Tikmēr "Traktor" ceturtdien viesos ar 1:2 pagarinājumā zaudēja Artūra Kuldas pārstāvētajai Somijas komandai Helsinku "Jokerit", bet vēl pirms tam tika gūta trīs uzvaru sērija. Zīmīgi, ka Čeļabinskas klubs pie punktiem ir ticis jau piecos mačos pēc kārtas.

Šī abām komandām būs otrā savstarpējā spēle šosezon, jo septembrī uzvaru ar 3:0 savā laukumā svinēja Čeļabinskas hokejisti. Abas komandas KHL savā starpā spēkojušās 17 reizes, 12 uzvaras svinot "Traktor" komandai, kamēr rīdzinieki visus panākumus ir izcīnījuši pamatlaikā.

Rīgas "Dinamo" ar 31 punktu 36 spēlēs ieņem pēdējo vietu Rietumu konferences 14 klubu konkurencē, pirmajam astotniekam zaudējot 27 punktus. Turpretī "Traktor" ar 60 punktiem 37 spēlēs ir piektie Austrumu konferencē.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekoši daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs "Jokerit" un Minskas "Dinamo", ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18. februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20. aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas "Metallurg" sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!