Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" pagarinājis līgumu ar Latvijas izlases aizsargu Aleksandru Jerofejevu, informē komandas mājaslapa internetā.

Līgums ar 31 gadu veco aizsargu pagarināts uz vienu sezonu.

Aizvadītajā Rīgas "Dinamo" sastāvā KHL regulārajā čempionātā Jerofejevs 38 spēlēs guva vienus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, bet pēc tam viņš izcīnīja vietu Latvijas izlases sastāvā, un pasaules čempionātā Čehijā aizvadīja sešas spēles.

erofejevs (augums 188 cm, svars 86 kg) dzimis 1984. gada 12. aprīlī Rīgā. Savu karjeru viņš sāka Latvijā, tad divas sezonas aizvadīja Ziemeļamerikā spēlējot USHL un UHL līgās, bet pēc tam spēlējis Somijā, Slovākijā, Čehijā un Krievijā. Čehijas Ekstra līgā, spēlējot Prāgas "Sparta sastāvā, Jerofejevs aizvadīja 69 spēles, gūstot divus vārtus un izdarot trīs piespēles. Slovākijas Ekstra līga, spēlējot "SKP Poprad" un Bratislavas "Slovan" sastāvā, viņš aizvadīja 55 spēles (6 vārti un 11 piespēles), turklāt "Slovan" sastāvā 2012. gadā kļuva par Slovākijas čempionu. Krievijā Aleksandrs Jerofejevs divas ar pusi sezonas aizvadīja KHL, 12 spēles aizvadot Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un 82 mačus aizvadot Novokuzņeckas "Metallurg sastāvā. Šajā laikā viņš guva piecus vārtus un izdarīja 14 piespēles.

Pēc tam divas sezonas viņš aizvadīja Krievijas Augstākās līgas (VHL) komandās – 2012./2013. gada sezonā Krasnodaras "Kubaņ" sastāvā 52 spēles, pieci vārti un 15 piespēles, bet iepriekšējā sezonā Almetjevskas "Ņeftjaņik" sastāvā regulārajā čempionātā 44 spēlēs viņš izdarīja10 rezultatīvas piespēles, bet piecos "play-off" viņa kontā divas piespēles.

Latvijas izlases sastāvā Aleksandrs Jerofejevs ir piedalījies sešos pasaules čempionātos un vienā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kopā valstsvienībā 109 spēlēs gūstot septiņus vārtus un izdarot 13 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!