Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" uz divām sezonām pagarinājis līgumu ar uzbrucēju Mārtiņu Karsumu, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

26 gadus vecais Karsums Rīgas "Dinamo" sastāvā spēlē no 2010. gada janvāra, pavisam komandas sastāvā aizvadot 145 spēles, kurās viņš ir guvis 45 vārtus un izdarījis 39 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis lietderības koeficentu +8. Tāpat viņa kontā arī 120 soda minūtes, bet laukumā viņš vidēji pavadījis 17:15 minūtes.

Aizvadītā sezona Karsumam bija rezultatīvākā kopš viņš spēlē "Dinamo" komandā. Uzbrucējs kļuva par komandas labāko vārtu guvēju regulārajā čempionātā, turklāt viņš neizlaida nevienu maču sezonā. Aizvadītās sezonas regulārajā čempionātā Karsums 54 spēlēs guva 20 vārtus un 13 reizes ar rezultatīvām piespēlēm palīdzēja komandas biedriem, nopelnot lietderības koeficentu +3 un 46 soda minūtes. Tāpat viņš vidēji laukumā pavadīja 18:30 minūtes.

Savukārt, septiņās KHL Gagarina kausa izcīņas spēlēs viņš guva vienus vārtus un atdeva 4 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja lietderības koeficentu +4.

Karsums "Dinamo" komandā palicis vienīgais no aizvadītās sezonas rezultatīvās, pirmās maiņas, jo Miķelis Rēdlihs parakstīja līgumu ar Jaroslavļas "Lokomotiv", bet Jānis Sprukts noslēdza līgumu ar Maskavas CSKA komandu.

Iepriekš Krievijas medijos izskanēja informācija, ka Karsums varētu pievienoties Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Maskavas "Dinamo" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!