Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" trešdien paziņoja par līguma pagarināšanu ar Latvijas hokejistiem Jāni Kalniņu, Māri Bičevski, Edgaru Kuldu un kanādieti Koltonu Gilīsu.

Aizadītajā sezonā, vārtus sargājot Kalniņam, Rīgas "Dinamo" komanda izcīnīja deviņas uzvaras. Pa viņa sargātajiem vārtiem pretinieki 30 mačos meta 852 reizes, un Kalniņš atvairīja 92,5% pretinieku metienu, vidēji spēlē ielaižot 2,23 ripas, kā arī divās spēlēs Kalniņam izdevās nostāvēt sausā.

Kalniņš savā debijas sezonā KHL izkonkurēja čehu vārtsargu Jakubu Sedlāčeku, sezonas beigās būdams pirmais vārtsargs. Pirms tam viņš spēlēja Ungārijas čempionātā un "Liepājas metalurgs" komandā.

Bičevskis kopumā KHL aizvadījis 237 spēles. Aizadītajā sezonā Bičevskis laukumā devās 51 regulārā čempionāta spēlē, kurā guva astoņus vārtus un astoņas reizes rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja 26 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +3, vidēji laukumā pavadot 15:56 minūtes. Bičevskim šī būs septītā sezona Kontinentālajā hokeja līgā.

Kulda KHL čempionātā aizvadījis 78 spēles. Aizadītajā sezonā Kulda laukumā devās 39 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva trīs vārtus un sešas reizes rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja 6 soda minūtes un iekrāja lietderības koeficientu -3, vidēji laukumā pavadot 10:10 minūtes.

Gilīsam šī būs otrā sezona Rīgas "Dinamo" komandā. Pagājušajā sezonā viņš aizvadīja 43 regulārā čempionāta spēles, kurās guva astoņus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, nopelnīja 71 soda minūti un lietderības koeficientu -4, vidēji laukumā pavadot 16:28 minūtes.

2007. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā Gilīss tika izvēlēts pirmajā kārtā ar kopējo 16. numuru, un savas karjeras laikā ir aizvadīja 154 spēles NHL, kā arī 282 spēles Amerikas hokeja līgā. Viņam neizdevās nostiprināties pasaules spēcīgākajā līgā, un pēc tam Gilīss vienu sezonu aizvadīja arī Slovākijas čempionāta klubā "Banska Bystrica".

Rīgas "Dinamo" vadība šajā starpsezonā pagarinājusi līgumus ar Miku Indraši, Miķeli Rēdlihu, Krišjāni Rēdlihu, Gintu Meiju, Gunti Galviņu, kā arī piesaistījusi leģionārus Karlu Sloteriju un Lukasu Lesio.

Kā ziņots, galvenā trenera amatā debitēs Sandis Ozoliņš, bet kluba ģenerālmenedžera amatā stājies Ģirts Ankipāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!