Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" pagarinājis līgumus ar uzbrucēju Aleksandru Ņiživiju, kā arī aizsargiem Arvīdu Reķi un Rodrigo Laviņu. Trešdien līgums noslēgts arī ar kanādiešu aizsargu Metjū Karlu, vēsta vienība.

Līgums ar 24 gadus veco kanādieti noslēgts uz vienu sezonu. Iepriekšējo sezonu Karls aizvadīja Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā "Syracuse Crunch". 2006. gadā NHL jauno spēlētāju draftā 2. kārtā Karlu ar kopējo 53. numuru izvēlējās Monreālas "Canadiens".

Kā norāda "Dinamo", hokeja eksperti raksturo Karlu kā uzbrūkošā tipa aizsargu ar labo nūjas satvērienu, kuram ir labs slidojums, ripas kontrole un metiens no zilās līnijas. Viens no šī aizsarga galvenajiem trumpjiem ir spēle skaitliskajā vairākumā.

35 gadus vecais uzbrucējs Ņiživijs aizvadītajā KHL sezonā "Dinamo" sastāvā piedalījās 33 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva trīs vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, nopelnīja lietderības koeficentu "-4" un 20 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 13:23 minūtes. Play-off cīņās Ņiživijs piedalījās trīs mačos, kuros rezultativitātes punktus neguva, kā arī nopelnīja lietderības koeficentu "-4" un 2 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 18:28 minūtes. Aleksandrs Ņiživijs rīdzinieku rindās spēlē kopš kluba pirmās dienas, un četru KHL sezonu laikā komandas sastāvā viņš ir piedalījies 214 spēlēs, kurās guva 42 vārtus un atdeva 80 rezultatīvas piespēles, nopelnīja lietderības koeficentu "-32" un 105 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 16:29 minūtes.

37 gadus vecais Laviņš aizvadītajā KHL sezonā piedalījās 28 regulārā čempionāta spēlēs, kurās atdeva vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja lietderības koeficentu "-7" un 23 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 12:59 minūtes. Play-off cīņās viņš piedalījās trīs mačos, kuros atdeva vienu rezultatīvu piespēli, kā arī nopelnīja lietderības koeficentu "-1" un 2 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 16:28 minūtes. Arī Laviņš rīdzinieku sastāvā ir spēlējis visās līdzšinējās KHL sezonās, piedaloties 182 spēlēs, kurās guva 8 vārtus un atdeva 21 rezultatīvas piespēles, nopelnot lietderības koeficentu "+10" un 111 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 17:45 minūtes.

33 gadus vecais Reķis aizvadītajā KHL sezonā Rīgas "Dinamo" sastāvā piedalījās 39 regulārā čempionāta spēlēs, kurās atdeva trīs rezultatīvas piespēles, nopelnīja lietderības koeficentu "-3" un 28 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 16:59 minūtes. Play-off cīņās Arvīds Reķis piedalījās sešos mačos, kuros atdeva vienu rezultatīvu piespēli, kā arī nopelnīja lietderības koeficentu "-4" un 6 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 16:45 minūtes. Arvīds Reķis Rīgas "Dinamo" pievienojās 2010. gada vasarā, komandas sastāvā divās sezonās piedaloties 96 spēlēs, kurās guva divus vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, nopelnīja lietderības koeficentu "-3" un 91 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 18:27 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!